Muškarac koji je pregazio ženu i četvero djece u Novom Travniku imao više od tri promila alkohola u krvi

Vozač koji je upravljao automobilo “opel astra” kada je došlo do saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom sinoć u Novom Travniku, prema nezvaničnim informacijama, Nermin Rustempašić (34), nakon uviđaja kojim je sinoć rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva u Travniku, predat je u nadležnost ovog tužilaštva.

Utvrđeno je da je bio u alkoholiziranom stanju, a prema preliminarnim rezultatima on je imao čak više od tri promila alkohola u krvi.

U saobraćajnoj nesreći je stradala žena (30) i njena devetogodišnja kćerka. U trenutku kada je Rustempašić izgubio kontrolu nad vozilom i skrenuo na trotoar kojim se kretala grupa pješaka, sa stradalima je bilo i još troje djece. Usljed teških povreda njih dvoje je prevezeno sinoć u Klinički centar Univerziteta u Sarajevo, a treće je zadobilo lakše povrede i pomoć mu je ukazana u travničkoj bolnici. Jednom od povrijeđene djece žena koja je preminula je majka. Žena i njenih dvoje djece su iz porodice Hajrić, dok su preostalo dvoje djeca lokalnog imama Harisa Amidžića. Najstarije dijete ima 12 godina, a najmlađe četiri.

Rustempašić je pješake pokosio ispred lokalne džamije u ulici Mehmeda Spahe u Novom Travniku.

Hasan Hodžić, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona, potvrdio je da je osumnjičenog za ovu tešku saobraćajnu nesreću preuzelo Kantonalno tužilaštvo na dalje postupanje. O zdravstvenom stanju povrijeđene djece za sada nema informacija. Po nalogu Kantonalnog tužilaštva danas će biti urađena obdukcija žene koja je preminula na mjestu stradanja, kao i njene devetogodišnje kćerke, koja je preminula nešto kasnije dok su je prevozili u bolnicu. (Faktor)

Back to top button