Zašto su SDP, DF, SBB, Narod i pravda, Nezavisni blok, ASDA, PDA i SBiH prešutili nepravedno hapšenje generala Ramiza Drekovića?

Hapšenje generala Ramiza Drekovića još jednom je pokazalo pravo lice političkih stranaka za koje glasaju Bošnjaci. SDP, SBB Fahrudina Radončića, DF, Narodi pravda, Nezavisni blok, ASDA itd., potpuno su ignorisali ovaj važni događaj za naš narod i Bosnu i Hercegovinu. SDA i Šefik Džaferović su jedini reagirali, odnosno oni su jedini stali u zaštitu generala Ramiza Drekovića i slobodarskih tekovina Armije R BiH.

“SDA je čvrsto opredijeljena za procesuiranje svih ratnih zločina, kao i za neovisnost pravosudnih institucija, ali je više nego očigledno da je Tužilaštvo BiH podleglo političkim pritiscima i da se vodi kampanja protiv branilaca Bosne i Hercegovine. Nedopustivo je da se stvaranjem vještačkih balansa u procesuiranju ratnih zločina pokušava izjednačiti agresor i žrtva”, navodi se u saopćenju Stranke demokratske akcije povodom hapšenja generala Drekovića.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je predstavnike Udruženja generala BiH. Generali su ukazali na očiglednu tendenciju domaćeg pravosuđa koje, pod političkim pritiskom, pokušava uspostaviti etnički balans u procesuiranju ratnih zločina, čime se u krajnjem žele izjednačiti branioci Bosne i Hercegovine i agresori na nju.

Predstavnici Udruženja informirali su člana Predsjedništva BiH da je u ovom trenutku Tužilaštvo BiH pokrenulo više procesa protiv branilaca BiH, pripadnika Armije RBiH koja je bila jedina legalna vojska međunarodno priznate države, nego protiv pripadnika vojski koje su vršile agresiju.

Nažalost, zlatni ljiuljan i član Predsjedništva BiH Željko Komšić je ostao nijem kao, čak je izbjegao da primi generale Armije R BiH.

Pozivamo sve političke stranke za koje glasaju Bošnjaci i koje imaju probosansku orijentaciju da se trgnu iz sna, da malo ostave po strani borbu za vlast i posvete se zaštiti zajedničkih vrijednosti.

Saff.ba

Back to top button