Nerminu Rustempašiću određen pritvor iz svih mogućih zakonskih razloga

U selu Kasapovići kod Novog Travnika danas je klanjana dženaza Azri Hajrić (30) i njenoj devetogodišnjoj kćerki Almi
Sa privođenja Rustempašića u Tužilaštvo SBK FOTO: TNT PORTAL

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor Nerminu Rustempašiću, koji je pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u Novom Travniku u kojoj su poginule majka i kćerka, a tri dječaka povrijeđena.

– Odlučujući po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva SBK Travnik, sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Novom Travniku, u krivičnom predmetu ovoga suda protiv osumnjičenog N. R. zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa donio je rješenje o određivanju pritvora. Osumnjičenom je određen pritvor koji po rješenju suda može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode – naveli su iz Suda.

Pritvor Rustempašiću je određen iz svih razloga predviđenih ZKP-om (opasnost od bjekstva, bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, opasnost od ponavljanja krivičnog djela, te uznemirenje javnosti).

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u petak oko 20. 30 sati kada je Rustempašić, koji je u krvi imao više od tri promila alkohola, udario ženu i četvero djece.

U selu Kasapovići kod Novog Travnika danas je klanjana dženaza Azri Hajrić (30) i njenoj devetogodišnjoj kćerki Almi, koje su tragično stradale u ovoj saobraćajnoj nesreći u centru Novog Travnika.

U Novom Travniku je jučer i danas proglašen Dan žalosti zbog ove nezapamćene tragedije.

Izvor:
Faktor

Back to top button