River u spektaklu u produžecima dobio bitku protiv Boce za titulu prvaka Južne Amerike

Nogometaši River Platea osvojili su Copa Libertadores pobjedom u Madridu nad Boca Juniorsima rezultatom 3:1 nakon produžetaka.
Prvi meč je završen rezultatom 2:2, te je River sa ukupnih 5:3 četvrti put došao do titule najbolje ekipe u Južnoj Americi.

Prvo veliko uzbuđenje na susretu vidjeli smo u 11. minuti kada je nakon kornera odbrana Rivera zaboravila na Pabla Pereza koji je ostao sam u petercu, šutirao je iz voleja ali pravo u Franca Armanija.

River je uzvratio također nakon kornera, ali je u 20. minuti Ignacio Fernandez šutirao sa desetak metara visoko preko gola.

Nakon pola sata igre Boca je dobila veliku priliku za pogodak. Kapiten Rivera Leonardo Ponzio je skrivio slobodan udarac na 17 metara od svog gola. Šutirao je Dario Benedetto u živi zid, lopta se odbila do kapitena Boce Pabla Pereza koji šutira snažno, ali Milton Casco požrtvovano se bacio i u posljednji trenutak izblokirao šut i vjerovatno pogodak.

Boca je u vodstvo stigla u 44. minuti susreta. Igrači Rivera su izgubili loptu pred golom Boce, Nahitan Nandez je poveo kontranapad i uposlio Benedetta koji se poigrao sa odbranom, izašao sam na Franca Armanija i rutinski ga matirao za 1:0.

River je zaprijetio odmah na startu drugog poluvremena. Fernandez je odigrao dupli pas sa Lucasom Prattom, a potom je sa 20 metara šutirao tik pored stative.

U 56. minuti susreta igrači Rivera su tražili penal nakon sudara Pratta i golmana Boce Estebana Andrade, ali je arbitar Andres Cunha dosudio prekršaj za Bocu.

River do izjednačenja stigao u 68. minuti kada je prelijepu akciju pogotkom iz prve krunisao Pratto nakon odlične asistencije Fernandeza.

Do kraja 90 minuta susreta nije bilo previše prilika i susret je otišao u produžetke s obzirom da u finalu Copa Libertadoresa ne vrijedi pravilo pogodaka u gostima.
https://dai.ly/x6yo7aj
Već na početku produžetaka Boca je ostala sa igračem manje kada je Wilmar Barrios dobio drugi žuti karton u 92. minuti nakon žestokog starta nad Exequielom Palaciosom.

Igrači Boce grčevito su se branili, a Juan Quintero je iz trećeg pokušaja iz daljine u produžecima postigao golčinu. u 109. minuti

Camilo Mayada je odigrao povratnu loptu sa desne strane na ivicu kaznenog prostora, a 25-godišnji vezni igrač je ljevicom zakucao loptu od prečku iza leđa nemoćnog Andrade koji je paradom samo uljepšao pogodak.

Do kraja susreta Boca je bacila sve karte na napad, čak je i golman Andrade već od 114. minute kampirao pred kaznenim prostorom Rivera, no bezuspješno.

U posljednjim sekundama meč Leonardo Jara je šutirao iz voleja sa desetak metara, ali je lopta samo pogodila stativu. Već u narednom napadu River je iz kontranapada nakon kornera Boce postigao pogodak kada se Gonzalo Martinez ušetao u prazan gol za konačnih 3:1.

Klix

Back to top button