UDRUŽENJE YVERDON FINANSIRALO KUPOVINU BLOKOVA ZA FARMU PILIĆA U KAMENICI KOD ZVORNIKA (FOTO/VIDEO)

UDRUŽENJE YVERDON PONOVO DJELUJE PO NAŠEM PODRINJU.OVAJ PUT JE RIJEČ O POZITIVNOJ PRIČI.
UDRUŽENJE YVERDON FINANSIRALO KUPOVINU BLOKOVA ZA FARMU PILIĆA U KAMENICI,TAČNIJE OBEZBIJEĐENO JE 3.500 HILJADE BLOKOVA ZA PRVI SPRAT FARME KOD NAŠEG POVRATNIKA RAHAMA NUKIĆA.

Poslije agresije na Bosnu i Hercegovinu, naselje Kamenica kod Zvornika javnosti u našoj državi, u državama okruženja, ali i šire, postalo je poznato kao “dolina masovnih grobnica”. U Kamenici je otkriveno 15 masovnih grobnica iz kojih je ekshumirano na stotine tijela Bošnjaka ubijenih u srebreničkom genocidu u julu 1995. godine.

Rahman Nukić je jedan od preživjelih koji se vratio u Kamenicu 2000.godine.Bio je borac jedan po jedan,ranjavan ali poslije oporavka ponovo se priključuje vojski RBIH.Kako kaže bio je spreman dati život za svoju domovinu.
Od samog povratka u Podrinje radi na građevini,i bavi se poljoprivredom.Sad je odlučio da pokrene samostali biznis,uzgoj pernatih životinja,tov pilića.Kako kaže sa ovim poslom obezbijedit će par radnih mjesta,ali neće stati na ovome,potrudiće se da i dalje ulaže u svoju Kamenicu.
Rahman je odlučio sam polahko svojim sredstvima da radim ovu farmu,kako kaže nema uslova ni osnova da bi mogao podići kredit.

Mnogo nam znači pomoć iz dijaspore,odnosno naših ljudi,kako u moralnom tako i u finansijskom smislu.Posebno se zahvaljujem Udruženju YVERDON na ovom gestu,ovo je za mene velika podrška,veoma su me iznenadili,naravno u pozitivnom smislu.Udruženje YVERDON je prvo udruženje koje prepoznalo moje namjere i nijet,nakon čega su djelovali preko svojih ljudi i podržali me u ovom projektu.Hvala našim ljudima koji su u dijaspori i koji podržavaju ljude u Podrinju.

Izvor:M.Z.KONJEVIĆ POLJE

Back to top button