SALIHAMIDŽIĆ: MNOGE STVARI SAM UNAPRIJEDIO U BAYERNU ZA RAZLIKU OD MOJIH PRETHODNIKA

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić komentirao je stanje u klubu, s posebnom pažnjom na svoju ulogu. Popularni Braco smtara da je više uradio od svojih prethodnika i da je odradio veliki posao otkako je preuzeo ovu važnu funkciju u najvećem njemačkom kluba.

– Mislim da sam pokrenuo dosta toga u klubu i da sam mnoge stvari unaprijedio za razliku od mojih prethodnika. Ne brinem se samo za prvi tim već za kompletnu omladinsku školu, razvoj tima, skaute. Svi u klubu znaju da ja ništa ne prepuštam slučaju i da se maksimalno dajem za klub. Jasan sam u razgovorima sa Uli Hoenessom i Karl-Heinz Rummenigge i oni mi vjeruju – poručio je Salihamidžić.

Nakon što su se pojavile informacije da bi na funkciju sportskog direktora trebao doći njegov legendarni saigrač Oliver Kahn, Salihamidžić je to demantirao.

– Naravno da bih volio raditi sa Olijem. Međutim, on neće biti novi sportski direktor. Uli Henes je to jasno rekao i Oliver Kan će vjerovatno postati direktor kluba i na toj poziciji će zamijeniti Rumenigea – zaključio je popularni Braco.

(hayat / Foto: Arhiv)

Back to top button