Dodik je Vrhovni komandant OSBiH, a hoće Vojsku RS?

Gostujući u emisiji na Face televiziji kod Senada Hadžifejzovića, Dragan Mektić je objasnio zašto nije otišao na sastanak kod Željke Cvijanović o aktivaciji MAP-a.

Odlučio sam da ne odemo na sastanak jer moramo sa SNSD-om da razgovaramo o tome na koji način i kako su nas doveli do ove situacije gdje smo ozbiljno zakoračili prema pristupanju u NATO. To je kad je Nebojša Radmanović(SNSD) potpisao odluku vezanu za aktivaciju MAP-a i sačinio još jedno pismo koje je uputio generalnom sekretaru NATO-a gdje je kurtoazno ali vrlo kulturno upozorio da BiH ima neku vrstu upute na putu ka NATO-u. S obzirom na to da se oni sami ograđuju, oni su i inicijatori svega – rekao je Mektić te dodao:

Nikada me niko nije pozvao na bilo kakav sastanak da se konsultujemo oko bilo čega. Oni su nas ovdje doveli i sad smo im kao potrebni. Željka ne može da zove pojedinačno na takav sastanak, pa ni mene. Ako je htjela da postigne neki dogovor, trebala je zvati najodgovornije političke partije iz RS-a. Oni žele da postignu jedan cilj, skinuti sa sebe odgovornost – kaže Mektić.

Šta je sve govorio aktuelni ministar sigurnosti Dragan Mektić, pogledajte u prilogu:

Face.ba

Back to top button