Izetbegović išao kod Dodika i molio ga da ostavi SDA u Vijeću ministara

Foto: Arhiva Izetbegović: Još jednom potvrdio licemjerje

Bakirovo puzanje pred Dodikom dolazi nakon izborne kampanje u kojoj je SDA svoje birače mobilizirala napadima na SNSD-a, ali i brutalnom demonizacijom lidera SDP-a i SBB-a

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nedavno se tajno sastao s Miloradom Dodikom, liderom SNSD-a, saznaje „Dnevni avaz“ iz dobro obaviještenih izvora.

Izetbegović je Dodika, prema istim izvorima, molio da prihvati SDA kao partnera za formiranje novog Vijeća ministara BiH.

Nije poznato kakav je odgovor od Dodika dobio, ali naš izvor podsjeća da je Izetbegović 2014. nakon izbora odbio pruženu ruku Milorada Dodika i formirao Vijeće ministara sa SDS-om i PDP-om, iako je SNSD i tada bio pobjednička stranka u RS i pojedinačno imao najviše poslanika u Parlamentu BiH.

Dodik: Ne zna se šta je odgovorio
Dodik: Ne zna se šta je odgovorio
Također, Izetbegovićevo puzanje pred „mrskim“ Dodikom dolazi nakon izborne kampanje u kojoj je SDA svoje birače mobilizirala napadima na Dodika i SNSD-a, ali i brutalnom demonizacijom lidera SDP-a i SBB-a Nermina Nikšića i Fahrudina Radončića, koje su i Izetbegović lično i prljava SDA mašina lažno optuživali za navodno političko šurovanje i bliskost s Miloradom Dodikom.

Njegov tajni odlazak na noge Dodiku tako još jednom potvrđuje sve licemjerje i dvoličnost Izetbegovićeve politike, a cinici bi dodali da je, nakon svega, maca došla na vratanca.

Avaz.ba

Back to top button