Otkriveno zbog čega je otac u Bihaću to uradio

Porodični problemi, siromaštvo i opće beznađe najvjerovatniji su razlozi koji su kumovali onom što je uradio Admir Sović u Bihaću.

Gusti snijeg i odsustvo ljudi na ulicama donekle “prikrivaju” činjenicu da se, prije nepuna 24 sata, u ovom naselju desio događaj koji je uznemirio mještane, ali i širu javnost. Tek policijsko vozilo, žute trake i istražitelji ispred malene trošne kuće daju do znanja da nešto nije uredu.

Jutro nakon nezapamćene tragedije i ubistva troje malodobne djece, u bihaćkom prigradskom naselju Mali Lug danas vlada potpuna tišina.

Službenici MUP-a i Tužilaštva USK i danas nastavljaju uviđaj kako bi utvrdili detalje onog što se zbivalo jučer u poslijepodnevnim satima u Malom Lugu.

Nikom nije jasno šta je natjeralo 37-godišnjeg Admira Sovića da ubije troje vlastite djece, a potom digne ruku na sebe. Komšiluk je danas bio skoro prazan, a rijetki mještani na ulicama nisu željeli govoriti o ovoj temi.

Ipak, prema informacijama do kojih smo došli od poznanika ove porodice, a koji su željeli ostati anonimni, nekoliko stvari je moglo utjecati na ovaj sumanuti čin.

“Admir je dugo vremena imao problema sa vlastitim roditeljima, a bio je izbačen iz kuće. Takav scenarij nagnao ga je da iz porodične kuće u mjestu Sovići, koje se nalazi na granici Bihaća i Cazina, doseli u Bihać. Pored problema sa roditeljima, dobre odnose nije imao ni sa suprugom, što je, također, trajalo duži niz godina”, ispričao nam je poznanik porodice.

Prema njegovim riječima, porodica se sve vrijeme borila i sa lošim materijalnim stanjem i općim siromaštvom, što je svakako moglo kumovati lošim međusobnim relacijama. Konačno, Admira je prije nepunih mjesec dana napustila supruga, što je, čini se, bila inicijalna kapsula i teret s kojim se nije mogao dugo boriti.

Iz MUP-a USK su nam potvrdili da se sinoć desilo trostruko ubistvo i samoubistvo.

“Djeca su 2011., 2012. i 2016. godište“, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a.

Ahmir je imao sedam, Neila pet, a Ajlan dvije godine. Prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili od više osoba, 37-godišnji Admir ih je zaklao, što nam u MUP-u, ipak, nisu mogli potvrditi.

Istakli su da će više detalja biti poznato nakon završetka policijskog uviđaja.

Cik-media

Back to top button