Trump pisao Thaciju: Ugostiću vas i Vučića u Bijeloj kući da zajedno proslavimo istorijski sporazum

Pozivam Vas i ostale kosovske lidere da ugrabite ovu jedinstvenu priliku, da budete ujedinjeni tokom mirovnih pregovora, i da se uzdržite od poteza koji bi otežali postizanje sporazuma, poručio je predsjednik SAD.Predsjednik SAD-a Donald Trump naveo je u pismu predsjedniku Kosova Hashimu Thaciju da je Vašington spreman da Thaciju pruži pomoć u naporima da postigne dogovor koji bi uvažavao interese Kosova i Srbije, prenosi Blic.rs.

Trump je u pismu izrazio zadovoljstvo razgovorom sa Thacijem na proslavi Dana primirja u Parizu, ističući da je Kosovo ključni partner Washingtona za očuvanje mira i stabilnosti u Evropi.Predsjednik SAD-a pozdravio je Thacijeve napore za pomirenje sa Srbijom.

Ukoliko se ne iskoristi ova jedinstvena prilika, to bi bio tragičan korak unazad, budući da se šansa za postizanje sveobuhvatnog mira vjerovatno neće ponoviti u skorije vrijeme, naveo je Trump u pismu, koje je Hašim Thaci objavio na svom Facebook nalogu.Pozivam Vas i ostale kosovske lidere da ugrabite ovu jedinstvenu priliku, da budete ujedinjeni tokom mirovnih pregovora, i da se uzdržite od poteza koji bi otežali postizanje sporazuma, poručio je predsjednik SAD.

Trump u pismu podsjeća i da su SAD investirale mnogo u uspjeh Kosova kao nezavisne, suverene države. Želimo da Vaša zemlja nastavlja da se razvija, dodao je.Spremni smo da Vam pomognemo u naporima da postignete sporazum koji uvažava interese i Kosova i Srbije. Takav sporazum je nadohvat ruke. Biće mi drago da ugostim Vas i predsjednika Aleksandra Vučića u Bijeloj kući da proslavimo ono što bi predstavljalo istorijski sporazum, naveo je Trump u pismu Thaciju.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Back to top button