Muriz i Davor nakon sastanka s Komšićem: Ovaj čovjek nam je napunio dušu

Davor Dragičević i Muriz Memić jutros su nešto iza devet sati predali zahtjev za sastanak s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine – Željkom Komšićem.

Nisu dugo Davor i Muriz čekali na odgovor od člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. U roku pola sata stigao je odgovor od Komšića – sastanak je u Predsjedništvu danas u 11 sati.

Dragičević i Memić istaknuli su prije sastanka kako će Komšiću iznijeti nezadovoljstvo radom nadležnih institucija i tražiti da predmete preuzme i istragu pokrene Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Davor i Muriz su poslije sastanka za portal Radiosarajevo.ba kazali da im je Željko Komšić “napunio dušu”.

“Iduće sedmice i naš advokat Ifet Feraget će posjetiti Komšića. Također, Komšić nam je rekao da u ovoj državi ima časnih i poštenih ljudi i da će se sigurno pronaći tužilac koji je spreman da se uhvati u koštac s ova dva predmeta”, rekli su nam.

Komšić im je još obećao da će poslati zahtjev Visokom sudskom i tužilačkom vijeću da se ubrzaju oba procesa te da se i VSTV očituje po ovom pitanju.

Dragičević je još dodao da će insistirati da rješavanje ubistva njegovog sina, Davida Dragičevića, preuzme državno Tužilaštvo.

Radiosarajevo.ba

Back to top button