Ruski novinar provocirao Khabiba pa dobio šta je i zaslužio

Nurmagomedov je avarskog porijekla i posebno je ponosan na činjenicu da je musliman
Khabib (krajnji desno) nedavno je posjetio Mekku i Medinu

Khabib Nurmagomedov, UFC prvak, koji je postao planetarno popularan nakon pobjede protiv Conora McGregora, ponovo je u centru pažnje.

Jedan ruski novinar pokušao je tokom intervjua isprovocirati Nurmagomedova, ali mu to nije pošlo za rukom. Khabib ni ranije nije volio provokacije na svoj račun, a sada, kada je postao UFC prvak, provokacije podnosi još lošije.

Na pitanje da li u oktagonu predstavlja Rusiju ili Dagestan (Nurmagomedov je Dagestanac, a Dagestanci su vrlo ponosni na svoju nacionalnost i običaje uprkos tome što su dio Rusije) uslijedio je žestok odgovor.

Nurmagomedov je avarskog porijekla i posebno je ponosan na činjenicu da je musliman, a to mu često zna napraviti i problem. Ipak, Khabib na provokacije ostaje miran, ali svakako da odgovori na prozivke koje su česte.

– Ja uvijek predstavljam Rusiju. Uvijek je na ekranu kada nastupam ruska zastava. Svi u SAD-u, koji ne znaju što je Dagestan ili Čečenija zovu me Rusom. Bitno je da me ne pitaju glupa pitanja, kao što to vi sada činite. Recimo u SAD-u nas niko ne pokušava razdvojiti i niko ne želi da smo razjedinjeni. Tako da vas molim da promijenite temu i da počnemo pričati o sportu – bio je jasan Khabib.

Nurmagomedov je prošlog mjeseca posjetio Mekku i Medinu, što je dokumentovao fotografijama na Instagramu.
https://www.instagram.com/p/Bqe4RU6nFnj/?utm_source=ig_web_copy_link
Izvor:
Faktor

Back to top button