‘BRATE, GOTOVO JE’: POTRESNA PRIČA DVA BRATA KOJI SU TRAGALI ZA OCEM IZ AUTOBUSA SMRTI

U stravičnom sudaru voza i autobusa kod Donjeg Međurova nastradao je i Bogomir Lazić (75) iz Čokota, koji je kao i svakoga dana pošao na pijacu u Nišu, gdje je na tezgi prodavao povrće.

– Krenuo je tim autobusom koji kreće iz Čokota u 6:40 sati ujutru. Svakog jutra je išao u Niš gdje prodaje povrće. Onda smo na televiziji čuli za nesreću. Ne znamo šta se desilo, svi pričaju da je vozač autobusa kriv. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, kao i vladika niški bili su da nam ponude pomoć – kaže za Blic Bojan Lazić, sin nastradalog Bogomira.

Hranislav Lazić, kome je nastradali Bogomir bio stric, kaže da su ga tražili među povrijeđenima, ali da je poslije sat vremena žrtvin mlađi sin Goran javio da je doživio strašnu sudbinu.

– I tog jutra je krenuo na pijacu da radi. Onda me je pozvao Goran i rekao: Brate, gotovo je. Bogomir jeste bio u godinama, ali mogao je još da poživi. Bio je vitalan, radio je svakog dana. Gre'ota je i za ovu mladu dječicu koja su izginula – kaže Hranislav.

Bogomir Lazić biće sahranjen na groblju u Čokotu sutra u 13 sati.Kobna nesreća, u kojoj je život izgubilo pet osoba, dogodila se u petak ujutru, kada je autobus u kome je bilo puno djece koja su išla u školu udario putnički voz koji saobraća na liniji Niš – Prokuplje. Od siline udarca autobus je prepolovljen, a zadnji dio voza skliznuo je sa šina.

Među petoro poginulih su i dvoje učenika, Marijana Kocić (16) iz Srednje stručne škole u Nišu i Aleksa Dimitrijević (15), učenik prvog razreda građevinske škole.

Direktor policije Vladimir Rebić, koji je obišao mjesto nesreće i razgovarao s ljekarima Kliničkog centra u Nišu u kome su povrijedjeni hospitalizovani, rekao je će nadležno tužilaštvo i policija utvrditi sve okolnosti pod kojima je došlo do ove teške saobraćajne nesreće i da će odgovorni biti procesuirani, te naveo da je, prema informacijama kojima raspolaže u ovom trenutku, do nesreće najvjerovatnije došlo usled propusta vozača autobusa.

(Hayat / Foto: RAS)

Back to top button