Zbog praznika gužva na graničnim prijelazima

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza na sjeveru i sjeverozapadu Bosne i Hercegovine.

Izdvajaju se granični prijelazi Bosanska Gradiška i Donja Gradina, gdje je pojačan promet vozila u oba smjera. Duža zadržavanja na ulazu u BiH bilježe se na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Bosanski Brod, Bosanski Šamac i Orašje. Na ostalim graničnim prijelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Kolovoz je pretežno mokar, a sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na planinskim prijevojima.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog nastupajućeg katoličkog Božića, od 24. decembra od 12.00 sati do 25. decembra do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH, saopćeno je iz IC BiHAMK.

Autor: Novi.ba