Otac Nurmagomedova otkrio: Za revanš s Mekgregorom su nam ponudili 15 miliona eura

Abdulmanap je otkrio i koliko će se njegov sin još aktivno baviti borbama.Iako za sada nije poznato ko će biti sljedeći protivnik Habiba Nurmagomedova (Khabib), postoji više kombinacija. Neke od njih uključuju revanš s Konorom Mekgregorom (Conor McGregor), druge dugoiščekivani meč s Tonijem Fergusonom (Tony), a povremeno se pojavi i ime Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather Jr.), piše “Figthsite.hr”.

No, od svih navedenih, ako ćemo vjerovati Habibovom ocu Abdulmanapu Nurmagomedovu, UFC najviše zanima novi susret s irskom zvijezdom.Ponudili su nam 15 miliona eura za revanš s Konorom, ali mi tražimo 30 – otkrio je Abdulmanap ruskom “Sport24” portalu.

Možda bi meč s Mekgregorom bio najunosnija opcija, ali stariji Nurmagomedov tvrdi da druga imena više zaslužuju tu priliku.Postoje i druge osobe koje to zaslužuju i koje čekaju na Habiba. Mi ih moramo poštovati kao borce i to se ne smije zanemariti. Toni Ferguson je jedan od njih, mislim da on to najviše zaslužuje.Abdulmanap je otkrio i koliko će se njegov sin još aktivno baviti borbama.

Njemu su ostale tri ili četiri borbe. Mislim da je to dovoljno. Uvijek sam sanjao barem jedan njegov meč u Rusiji i sigurno ću se boriti s UFC-om da nam to omoguće – poručuje otac neporaženog prvaka.

Avaz.ba