Prvo je razbijao po stanu, a onda majku objema rukama uhvatio za noge i bacio s balkona na šestom spratu…

Šokirani mještani, prisjećajući se ovog nesvakidašnjeg događaja, ističu da je svemu prethodila svađa

Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo zatražilo je da bude određen pritvor tridesetosmogodišnjem Miljanu Žarkoviću iz Milića, osumnjičenom da je ubio majku, učiteljicu Desu Žarković (65), bacivši je sa balkona na šestom spratu stambene zgrade u kojoj su živjeli.

Kako je potvrđeno za “Nezavisne”, terete ga da je zločin počinio u petak naveče, oko 23 časa, u Ulici Vuka Stefanovića Karadžića. Prethodno je, kako pokazuje dosadašnja istraga, pijan došao u stan u kojem živi s roditeljima.

“Osumnjičen je da je po ulasku u stan, bez bilo kakvog povoda, počeo da razbija stvari po stanu i da ih baca kroz prozor svoje spavaće sobe, a zatim i sa balkona. Na balkonu je zatim napao svoje roditelje, te je majku, dok je sa balkona provjeravala koje stvari su bačene, objema rukama uhvatio za noge i prebacio preko ograde”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Desa je, kako saznaje ovaj portal, pala na zemlju pored stepeništa na ulazu u zgradu i odmah izdahnula.

U izjavi za “Nezavisne” šokirani mještani, prisjećajući se ovog nesvakidašnjeg događaja, ističu da je svemu prethodila svađa.

“Pokojna Desa je dugogodišnja učiteljica u Osnovnoj školi ‘Aleksa Jakšić’ u Milićima. Bila je izuzetno cijenjen i odgovoran prosvjetni radnik. Izvela je mnoge generacije na put. Uskoro je trebalo da stekne uslove za penziju”, ispričao je juče za “Nezavisne” mještanin Milića, koji nas je zamolio da mu ne objavljujemo ime.

Kako je dodao, nesuglasice između nje i sina trajale su duže vrijeme, a kobne večeri su eskalirale.

“Njenog sina stvarno ne znam, ali kažu da se družio s problematičnim likovima”, kaže naš sagovornik.

Iz policije je saopšteno da su pripadnici Policijske stanice Milići uhapsili tridesetosmogodišnjaka osumnjičenog za ubistvo.

“Prethodno je Policijskoj stanici Milići u petak, oko 23.10, prijavljeno da se ispred stambene zgrade u Ulici Vuka Karadžića, opština Milići, nalazi beživotno tijelo žene”, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Dodali su da su policajci, izlaskom na mjesto događaja, zatekli tijelo, a uviđajem, kojim je rukovodio dežurni tužilac, kao i preduzimanjem niza drugih operativnih mjera i radnji, utvrđena je sumnja da je riječ o nasilnoj smrti.

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Back to top button