Nakon tvrdnji da policajci iz Srbije nisu bili u Banjaluci: ‘Lezi, bre! Sedi dole!’ Čujete li i vi na snimku ove riječi?!

Ovu sumnju javno je iznio i Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, čije je hapšenje juče pokrenulo protest u Banjaluci, izjavivši za BHRT da “postoje informacije” da su u akciji učestvovali “i specijalci koji nisu iz Republike Srpske”

Nakon jučerašnjih brutalnih scena u Banjaluci i nepreglednih policijskih redova, do zuba naoružanih, pojavile su se i glasine da su među njima bili i pripadnici MUP-a Srbije.

Ovu sumnju javno je iznio i Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, čije je hapšenje juče pokrenulo protest u Banjaluci, izjavivši za BHRT da “postoje informacije” da su u akciji učestvovali “i specijalci koji nisu iz Republike Srpske”.

No, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović takve insinuacije kategorički je pobio, te naglasio da se nijedan pripadnik MUP-a Srbije ne nalazi, niti se nalazio na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska – ni danas, niti prethodnih dana, javila je agencija Beta, a prenijeli mediji.

– Povodom informacija koje su se pojavile u dijelu javnosti da su pripadnici MUP-a Srbije bili prisutni na demonstracijama u Banjaluci, želim da kažem da su svi koji to tvrde lažovi… Pozivam sve da prekinu sa izmišljotinama i sa uvlačenjem policije Srbije u unutrašnje stvari drugih država – rekao je tom prilikom Stefanović.

Ipak, pažljivim slušanjem glasova na snimku koji prikazuje jučerašnje hapšenje predsjednika Gradskog odbora PDP-a i zastupnika u NSRS Draška Stanivukovića, u zaglušujućoj buci uznemirenih građana i brutalne policije mogu se razaznati povici: “Lezi bre! Lezi, bre!”

Također, prilikom odvoženja Stanivukovića u policijsku stanicu, dok sa lisicama na rukama sjedi u vozilu, jasno se čuje policajac koji izgovara: Sedi dole!

Čujete li i vi ove riječi na snimku?

https://www.facebook.com/drasko.stanivukovic.3/videos/10214106317911715/

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Back to top button