Novi detalji sačekuše u Istočnom Sarajevu u kojoj je likvidiran Miloš Ostojić: Kažu da je bio ‘zlatno i radišno’ dijete koje…

Ostojić je likvidiran sa tri hica, u 23.05, kad je izašao iz auta kod kluba “Sparta”, čiji je suvlasnik

Miloš Ostojić (30) iz Istočnog Sarajeva ubijen je u utorak, u klasičnoj sačekuši u tom gradu, a policija RS danas je uhapsila više osoba koje se mogu dovesti u vezu s ovom likvidacijom.

Ostojić je likvidiran sa tri hica, u 23.05, kad je izašao iz auta kod kluba “Sparta”, čiji je suvlasnik.

Kako saznaju Nezavisne, maskirani ubica potom je izašao iz golfa pet i ispalio prema njemu rafal s leđa te pobjegao, a ubrzo je golf nađen zapaljen u selu Ivanići, u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Građani su zvali policiju i ulice su ubrzo bile blokirale, a Ostojić je hitno prebačen u bolnicu “Srbija”. Kako su rekli iz ove zdravstvene ustanove, dovezen je bez pulsa i nije davao znake života, a imao je tri prostrijelne rane u karlici i preponama.

Ostojić je prebačen na Intenzivnu njegu, gdje mu je urađena reanimacija i uprkos naporima ljekara, mladić je izdahnuo oko 23.50.

U Sarajevu su danas zbog dovođenja u vezu s ovim slučajem uhapšeni muškarac i žena nakon što im je policija opkolila reno klio crnogorskih registarskih oznaka ispred zgrade Ambasade SAD u ovom gradu.

Suvada Kuldija, portparol MUP-a KS, nije mogla da potvrdi informaciju da se uhapšena lica dovode u vezu s ubistvom mladića, ali je istakla da su sarajevski policajci na zahtjev PU Istočno Sarajevo kontrolisali jedno vozilo, a lica predali u PU Istočno Sarajevo.

Za Ostojića i njegovu porodicu sugrađani imaju samo riječi hvale

Istočno Sarajevo je šokirano ubistvom, a Ostojićevi sugrađani za njega imaju samo riječi hvale, kao i za njegovu porodicu.

Kako kažu, ubijeni mladić bio je omiljen u gradu i po njihovim riječima, nije bio iz kriminalnog miljea. Miloš je, inače, sin jednog od tamošnjih najuspješnijih biznismena, koji je mnogo pomagao lokalnoj zajednici.

Njegovi rođaci kažu da je Miloš bio “zlatno i radišno” dijete koje nikako nije povezano sa kriminalom, a sve poslovne obaveze porodica Ostojić redovno je izmirivala i nije nikome dugovala.

U njihovom vlasništvu je, između ostalog, i kafić pred kojim je mladić ubijen, kao i pekara i palačinkarnica “Zlatno zrno”, a mnogi mještani su kod njih zaposleni.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, u saradnji sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo, a pod nadzorom tužioca Republičkog javnog tužilaštva RS, preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti i utvrđivanju identiteta lica koje je preksinoć u Istočnom Sarajevu izvršilo krivično djelo teško ubistvo M.O. (30) iz Istočnog Sarajeva”, navode iz MUP-a RS.

Načelnik opštine apelovao na nadležne institucije da se ubica što prije otkrije

Povodom smrti mladića oglasio se i Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, koji je apelovao na nadležne institucije da što prije otkriju ubicu da bi građanima vratili vjeru u bezbjednost. Pozvao je MUP RS i nadležno tužilaštvo da se maksimalno posvete ovom slučaju da bi ubistvo bilo riješeno i da se takve tragedije ne bi ponavljale.

“Nikada nisam sumnjao u aktivnosti MUP-a, ali se jednostavno radi o tački preloma koja treba da bude riješena. Ovdje nema alternative i nema mjesta nagađanjima”, zaključio je Ćosić.

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Back to top button