Haos širom BiH: Kilometarske kolone na granici, saobraćajni kolaps na većini puteva u državi

Snijeg, led, saobraćajne nesreće, zastoji…

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Maglaj – Doboj, kod mjesta Šije. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Zbog popriječenih teretnih vozila obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-5 Travnik – Donji Vakuf na području Komara.

Na većini puteva u BiH zbog ugaženog snijega i zaleđenog kolovoza saobraća se usporeno. Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po suhom kolovozu, BIHAMK ovdje upozorava na povremeno jače udare vjetra.

Na putu Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok na putu Olovo -Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

Znatno je otežano i saobraćanje na putu Sarajevo – Rogatica, na širem području Romanije, dok na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada, te na putu Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar dodatne probleme stvara jak vjetar.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance. Savjetuje se opreznija vožnja i napominjeu se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Donja Gradina.

Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić – Ličko Petrovo Selo zabranjeno je saobraćanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Za dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

bhdijaspora.net

Back to top button