Mjesec od stravične nesreće u Novom Travniku: Nerminu Rustempašiću produžen pritvor

Foto: Avaz Privođenje Rustempašića u Kantonalni sud Novi Travnik

Pijan vozilom usmrtio Azru Hajrić i njenu devetogodišnju kćerku te povrijedio troje djece

Odlučujući po prijedlogu Tužilaštva Srednjobosanskog kantona, Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku produžilo je pritvor Nerminu Rustempašiću, koji je 7. decembra pijan svojim vozilom usmrtio Azru Hajrić (30) i njenu devetogodišnju kćerku Almu.
Rustempašiću, kojem se na teret stavlja teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 2. u vezi s članom 333. stava 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, pritvor je produžen za naredna dva mjeseca, počevši od 7. januara ove godine ili do nove odluke Suda, navedeno je u saopćenju Kantonalnog suda Novi Travnik.

U tragediji kakvu Novi Travnik ne pamti, Azra Hajrić i njeno dijete na mjestu su poginuli, dok je još troje djece povrijeđeno nakon što je na njih u 21.30 sati u strogom centru grada Opel Astrom pijan naletio 34-godišnji Nermin Rustempašić.

Povrijeđeni su prevezeni u bolnicu u Travniku, odakle su, nakon obrade, dvojica dječaka upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Dječaci su nedavno otpušteni na kućno liječenje.

Avaz.ba

Back to top button