OBILJEŽIMO 9. JANUAR KAO DAN POČETKA GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA

Agresija na čovjeka i civlizaciju je proslavljati Dan entiteta Republike Srpske, jedan od najcrnjih dana u historiji čovjeka i civilizacije, koji označava početak najvećeg sistematskog, planiranog udruženog zločinačkog poduhvata protiv Bosne i Hercegovine i njenog najbrojnijeg naroda, Bošnjaka, največi zločin poslije Holokausta u Evropi, čije su institucije, policija i vojska, pred Internacionalnim sudom pravde proglašene krivim za počinjeni genocid u tako zvanoj UN-ovoj sigurnosnoj enklavi Srebrenica.

Agresija na čovjeka i civilizaciju je proslavljati 9. januar kao Dan entiteta Republike Srpske čiji osnivači Radovan Karadžić i Ratko Mladić odgovaraju pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju za agresiju i genocid.

Agresija na čovjeka i civilizaciju je negiranje zločina agresije i genocida, ugrožavanje osnovnih ljudskih prava i sloboda povratnika i nasilna zabrana sjećanja za žrtve i svijedoka agresije i genocida od strane političkog establišmenta entiteta Republika Srpska na čelu sa neprijateljem države Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Podsjećamo svijet da se 9 januar vezuje za agresiju, genocid, kulturocid, ekocid, etnocid, urbicid, elitocid, mućenja u koncentracionim logorima smrti, masovna silovanja, masovna i nasilna protjerivanja i masovna uništenja, privrednih, kulturnih i duhovnih dobara uglavnom Bošnjaka.

Polazeći od činjenica dokazanih u presudama intenacionalnih sudova o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocidu nad Bošnjacima, imajući u vidu da negiranje tih činjenica zapravo znači nastavak zločina agresije i genocida, pozivamo sve Bošnjake u svijetu i sve prijatelje istine o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocidu nad njenim građanima, te prijatelje pravde za žrtve tih zločina da 9. januar obilježe kao Dan početka genocida nad Bošnjacima ili Dan sjećanja na genocid nad Bošnjacima.

saff.ba

Back to top button