PROVJEREN, SIGURAN I BRZ RECEPT ZA UKLANJANJE KURJEG OKA

Kurje oko (clavus) je zadebljanje na koži koje obično nastaje na stopalu, u predjelu malog i domalog prsta. Ima tvrdo središte koje posjeća na vučije oko, pa odatle i potiče svima dobro poznat naziv kurje oko.

Predjeli stopala na kojim se nalazi kurje oko je bolno na pritisak pa neprijatnost nastaje prilikom nošenja tjesne obuće jer dolazi do kontakta i trenja što izaziva jaku pa čak i ne podnošljivu bol prilikom hodanja.

Također može nastati i na predjelu pete, drugim prstima i tabanu. Poslije mnogo prirodnih metoda liječenja kurjeg oka izdvajamo jedan efikasan i vrlo jednostavan recept kojim ćete ukloniti kurje oči i žuljeve u roku od samo dva do tri dana. Pomaže čak i kod najtežih slučajeva.

Prirodni lijek koji uklanja kurje oko i žuljeve
Vjerovali ili ne, sve što je potrebno za ovaj recept je čuvarkuća i flaster. O čuvarkući već poznajemo mnoge blagodati jer smo u više navrata pisali o njoj. Čuvarkuća je vrlo korisna biljka koja gotovo da ne zahtjeva nikakvu pažnju da bi rasla i opstala. Najčešće je nalazimo na stjenama, zidovima ili kao uzgajana, najčešće u loncima, na krovu kuće te u saksijama.

Kako liječiti kurje oko sa čuvarkućom?
Uzmite jedan listić čuvarkuće i skinete mu tanku kožicu koja ga okružuje sa jedne strane. Zatim listić stavite na kurje oko tako da strana koja je bez kožice ide na bolnu površinu.

Zaljepite flaster preko lista čuvarkuće kako se ne bi pomjerala, i ostavite cijeli dan pa navečer zamjenite sa novim listom. Obavezno nosite noću ovaj flaster jer su tada noge van obuće i najveći efekat se dešava upravo tada.

Za par dana, najčešće dva do tri dana, kurje oko bi trebalo da ispane zajedno sa svojim korijenom, a mjesto gde je bio, popunit će zdravo tkivo za nekoliko dana. Ovo je stari i mnogo puta isprobani recept koji zaista daje nevjerovatne rezultate za kratko vrijeme.

zivi zdravo hr

Back to top button