Rekonstrukcija osnovne škole u Osmacima radovi vrijedni 400.000 KM

U centralnom objektu Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Osmacima u toku su završni radovi na kompletnoj rekonstrukciji čija je vrijednost 400.000, a koje su obezbijeđene od strane Vlada Srbije i Republike Srpske. Prema riječima Boža Bašića, direktora škole već je urađena rekonstrukcija krova, fasade i zamjena kompletne vanjske stolarije.

– Trenutno se izvode unutrašnji radovi, završeno je uređenje parketa u sali, a sada se rade učionice. Očekujemo da do drugog polugodišta radovi budu završeni u potpunosti. O značaju ovih radova ne treba trošiti riječi jer od izgradnje objekta 1970. godine, dakle skoro 50 godina, nikada nije ništa značajnije ulagano – rekao je Bašić i zahvalio se Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću, te Danijelu Dragićeviću i Nenadu Popoviću koji su pomogli da novac bude uložen u ovu prosvjetnu ustanovu.

Prije ovih radova urađen je sistem centralnog grijanja u područnoj školi u Capardama. Vrijednost tih radova je bila 20.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz Kabineta predsjednika Republike Srpske. Škola u Osmacima, u centralnoj i područnim odjeljenjima u Matkovcu i Capardama, broji 210 učenika.

(infobirac.net)

Back to top button