Dodik u Beogradu: Nismo se okupili da pravimo planove protiv drugih

U Beogradu je održana pres konferencija predsjedavajućeg Predsjedištva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
Dodik je rekao da je zahvalan predsjedniku Srbije na okupljanju Srba iz regiona i razgovorima ne samo u svečarskom raspoloženju nego i problemima koje nas okružuju.

– Svi smo zagledani u Srbiju i njeno nastojanje da nam pomogne – napomenuo je Dodik.

Dodao je da Srbi teže očuvanju mira te da ne žele konflikte i nerazumijevanje.

Republika Srpska je sinonim za slobodu, a Srbija je sinonim za život – poručio je Dodik.

Dodao je da su ih Vučić i Brnabić obavijestili o mogućnostima pomoći svim srpskim zajednicama i da Srbi žele očuvati mir i samo tome teže.

– Ponekad izgleda se povlačimo od napada prema srpskoj zajednici, a potpuno neopravdano su ti napadi usmjereni. Mi ne želimo konflikte. Mi želimo u BiH da izgradimo ustavnu poziciju srpskog naroda i Republike Srpske. RS je sinonim za slobodu srpskog naroda, a Srbija je sinonim za naš život. Želimo legalizovati taj pristup da ne smeta nikoga – rekao je Dodik.

On je kazao da je potrebno očuvati snagu Srpske pravoslavne crkve, te dodao da se godinama uzurpira značajna imovina SPC u centru Sarajeva.

– Pokušavamo riješiti taj problem 15 godina. To govori o odnosu i takva pitanja trebamo stavljati na dnevni red- kaže Dodik koji se zahvalio Vučiću što je na Badnji dan u Beogradu okupio predstavnike Srba iz zemalja regiona.

– Nismo se okupili da pravimo planove protiv drugih, trećih ili desetih već da ohrabrimo sebe da radimo za dobrobit našeg naroda – rekao je Dodik.

(Vijesti.ba)

Back to top button