Vreća sa krznima divljih svinja ostavljena 300 metara od Memorijalnog centra Potočari

Foto: D. S./Klix.ba
Nakon saopćenja Općinskog odbora SDA Srebrenica o tome da su nepoznate osobe danas pred kapijom Memorijalnog centra u Potočarima ostavile vreću sa svinjskim otpadom, reporter portala Klix.ba provjerio je ove informacije na mjestu događaja u Srebrenici.

Kako su za naš portal kazali u osiguranju ovog kompleksa, riječ je o vreći u kojoj su bila krzna divljih svinja, a koja je ostavljena nekada tokom noći.

Pripadnici osiguranja zaduženih za čuvanje ovog kompleksa kazali su nam da su vreću zatekli jutros kada se snijeg počeo topiti.

Za razliku od informacije iz saopćenja OO SDA Srebrenica gdje se navodi da je vreća ostavljena pred kapijom Memorijalnog centra, iz osiguranja su naveli da je pomenuta vreća pronađena pred kapijom bivše Fabrike akumulatora koja se nalazi udaljena oko 300 metara od Memorijalnog centra prema Srebrenici.

Foto: D. S./Klix.ba

Pretpostavlja se da su navedenu vreću s krznima divljih svinja ostavili lovci. Podsjetimo, iz OO SDA Srebrenica su ovaj čin najoštrije osudili.

“Riječ je o gnusnom napadu, s ciljem skrnavljenja mezarja za žrtve genocida u Srebrenici, te brutalnog vrijeđanja osjećaja preživjelih i porodica ubijenih Srebreničana, sa jasnim političkim konotacijama”, kaže se, između ostalog, u njihovom saopćenju.

Klix.ba

Back to top button