Pas nanjušio trag El-Emina Hadžića, pronađena vreća za spavanje: Šta je otkriveno u napuštenoj vikendici?

Potražni pas GSS-a s vodičem izašao je na teren i pronašao trag osobe za kojom se traga te se pretpostavlja da je ona boravila u vikendici i koristila vreću za spavanje

Zbog loših vremenskih uslova i visokog snježnog pokrivača potraga za nestalim 22-godišnjim El-Eminom Hadžićem je nastavljena smanjenim intenzitetom, saopšteno je iz Federalne uprave za civilnu zaštitu.

Kako se navodi u saopštenju, zajedno sa pripadnicima FUCZ-a, na terenu su i policijski istražitelji koji poduzimaju potrebne radnje i postupaju po svakoj dojavi.

Provjeravaju se sve informacije koje su proslijeđene policiji ili FUCZ-u od strane svjedoka ili iz nekih drugih izvora.

Tako je i jutros pregledana vikendica za koju je postojalo saznanje da je obijena i da je nestali mladić možda boravio u njoj. Ništa nije odneseno, pronađena je vreća za spavanje pa postoji sumnja da je koristio nestali mladić.

Potražni pas GSS-a s vodičem izašao je na teren i pronašao trag osobe za kojom se traga te se pretpostavlja da je ona boravila u vikendici i koristila vreću za spavanje.

Teren je izuzetno težak, a visina snijega na određenim lokacijama dostiže i 150 centimetara, što onemogućva opsežnu potragu.

Timovi FUCZ-a nastavit će potragu prikupljajući informacije na terenu i, u skladu sa svojim nadležnostima, vršiti njihovu provjeru ili ih proslijeđivati policiji, ako se provjera odnosi na njene nadležnosti.

Timovi FUCZ su u stalnom kontaktu s policijom kao i sa ostalim spasilačkim službama, CZ, volonterima i porodicom koji su uključeni u potragu, pa će, u skladu sa situacijom na terenu, intenzivirati potragu.

Nestanak dvadesetdvogodišnjeg mladića El-Emina Hadžića prijavljen je Policijskoj stanici u Kaknju 4. januara ove godine, saopšteno je iz FUCZ.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Back to top button