Komšić: Je li to Hrvatska učestvuje u slavljenju zločina nad vlastitim građanima?!

Komšić je istaknuo kako “postupak Dragana Čovića i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Del Vechia, odnosno njihovo sudjelovanje u obilježavanju tzv. Dana RS-a, nije u interesu ni građana BiH niti u interesu hrvatskog naroda čije interese žele zastupati, a zapravo ih pokušavaju zarobiti kako bi opravdali svoju propalu antieuroatlantsku politiku

Član Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda Željko Komšić za Index je komentirao jučerašnju proslavu Dana Republike Srpske, na kojoj je odlikovan u Hrvatskoj osuđeni ratni zločinac Slavko Lisica, koji je između ostaloga sudjelovao u razaranju Šibenika 1991. godine.

Na toj proslavi su se pojavili i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio.

“Postupak Čovića i Del Vechia nije u interesu hrvatskog naroda”

Komšić je istaknuo kako “postupak Dragana Čovića i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Del Vechia, odnosno njihovo sudjelovanje u obilježavanju tzv. Dana RS-a, nije u interesu ni građana BiH niti u interesu hrvatskog naroda čije interese žele zastupati, a zapravo ih pokušavaju zarobiti kako bi opravdali svoju propalu antieuroatlantsku politiku. S obzirom na to da je ambasador Del Vechio prisustvovao obilježavanju neustavnog Dana RS-a, postavlja se pitanje je li to Hrvatska uzima učešće u slavljenju zločina nad vlastitim građanima?”

Komšić poziva i javnost da osudi njihovo sudjelovanje u događaju tokom kojeg je glavni naglasak bio na dodjeli odlikovanja Slavku Lisici.

“Podsjetimo, Slavko Lisica koji je posthumno odlikovan ordenom Karađorđeve zvijezde RS-a je bivši oficir JNA koji je u Hrvatskoj osuđen zbog ratnih zločina počinjenih na području Šibenika 1991.”, poručili su iz Komšićeva ureda za Index.

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button