KRVAVI ROĐENDAN KOD BANJE LUKE: POTUKAO SE SA BRATOM I POTEGAO PIŠTOLJ, A UMJESTO NJEGA UPUCAO JE…

U namjeri da puca u brata Damira, sa kojim se prethodno verbalno i fizički sukobio, Banjalučanin Denis Ibrekić (40) kroz zatvorena vrata je ispalio metak iz pištolja, kojim je ranio majku Veru (61) u njenoj kući koja se nalazi u Ulici Stevana Bulajića u naselju Obilićevo.

Braća su se, kako saznajemo, nakon nedavne očeve smrti često svađala, a u srijedu u popodnevnim satima bili su okupljeni na proslavi rođendana Denisove kćerke.

– Na proslavi rođendana braća su se posvađala pa je Denis uzeo nož, a majka ih je pokušala razdvojiti. Tu se Denis povrijedio nožem, a najvjerovatnije je tu povrijeđena i majka koja ima posjekotine na ruci – navodi izvor „Nezavisnih novina“ blizak policijskoj istrazi.

Kako dodaje, Vera i njen sin Damir su potom otišli u svoju kuću, koja se nalazi u istom dvorištu gdje i Denisova kuća. Denis, kako saznajemo, potom dolazi za njima sa pištoljem u ruci i puca kroz zatvorena vrata. Metak je pogodio njegovu majku u nogu.

Komšije su bile iznenađene kad su oko 17 časova vidjele policijsku patrolu i saznale da je došlo do krvavog porodičnog sukoba jer je, kako kažu, ova porodica bila skladna, a posebno dok im je otac bio živ jer je, po njihovim riječima, bio veoma dobar i cijenjen čovjek.

– I Vera je fina žena, dobra komšinica. U kući pored živi i njen brat. Nismo čuli da su pravili incidente, međutim nikad im nismo ulazili u dvorište, niti se nešto puno družili s njima – navode komšije.

Ističu da je stariji sin Denis oženjen i da ima svoju porodicu, a sezonski je ponekad radio na brodu, dok Damir odvojeno živi sa majkom Verom. Vera je nakon ranjavanja sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banja Luka dovezena u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske (UKC RS) i njeno zdravstveno stanje je juče bilo stabilno.

Kako je saopšteno iz UKC RS, pacijentkinja V.I. je zbrinuta u 16.35 u Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je primljena sa prostrelnom ranom lijeve natkoljenice i posjekotinom lijeve podlaktice.

– Pacijentkinja je odmah po prijemu hirurški zbrinuta – navode iz UKC RS. Banjalučka policija je isti dan uhapsila Denisa, ali je on, kako saznajemo, nakon ispitivanja pušten na slobodu. Kako navode iz Policijske uprave Banja Luka, o svemu je obaviješten i dežurni okružni javni tužilac OJT Banja Luka.

(Hayat / Foto: Ilustracija)