Istinski spektakl u Madridu: Girona izbacila velikog protivnika iz Kupa Kralja

Ekipa Girone režirala je pravu senzaciju pošto je u osmini finala Kupa Kralja uspjela eliminisati Atletico Madrid. Nakon 1:1 u prvoj utakmici, danas je Girona izvukla 3:3 u revanšu na Wanda Metropolitanu i prošla u četvrtfinale zbog više golova u gostima.

Istinski spektakl u Madridu: Girona izbacila velikog protivnika iz Kupa Kralja
(Foto: EPA) Atletico je bio tako blizu plasmana dalje, ali u 88. minuti gosti stižu do gola i velikog uspjeha
Atletico je bio veliki favorit, a počelo je odlično za Jorgandžije pošto su poveli već u 12. minuti kada je Kalinić pogodio nakon odlične lopte Godina.

Ipak, Girona uspijeva uzvratiti prije odlaska na odmor. Igrala se 37. minuta kada je Fernandez postigao fantastičan gol za rezultat prvog dijela, 1:1.

Nastavak utakmice je donio nastavak fudbalskog spektakla. Stigla je Girona do potpunog preokreta u 59. minuti preko Stuanija, ali je u 66. Correa vratio Atletico u igru poravnavši na 2:2.

U samom finišu utakmice, u 84. minuti Antoine Griezmann šutem iskosa bukvalno probija golmana gostiju za 3:2 i erupciju oduševljenja na tribinama.

https://dai.ly/x70rl0e

Bio je Atletico nadomak plasmana u četvrtfinala Kupa Kralja, ali onda nekadašnji napadač CSKA i Rome Seydou Doumbia u 88. minuti skreće šut Garcije u mrežu za 3:3 i odvodi Gironu dalje.

https://dai.ly/x70rl59
sportsport.ba

Back to top button