Velika pobjeda Adnana Ćatića: “Pala” optužnica za doping

Iz Kölna je potvrđeno da ne postoji dovoljna sumnja protiv bivšeg peterostrukog svjetskog šampiona prema kojoj je povrijedio zakon o anti-dopingu

Posljednju borbu bh. bokser je imao u februaru 2016. godine kada je savladao Rusa Fedora Čudinova

FOTO: TWITTER
Bivši peterostruki svjetski prvak u boksu, Adnan Ćatić, u Njemačkoj poznatiji kao Felix Sturm, dobio je jednu veliku bitku, ovoga puta van ringa.

Naime, kako je iz Okružnog tužilaštva Köln potvrđeno za list Berliner Kurier proces koji je vođen protiv boksera bosanskohercegovačkih korijena je “pukao”. Iz Kölna je saopćeno da ne postoji dovoljna sumnja protiv bivšeg peterostrukog svjetskog šampiona prema kojoj je povrijedio zakon o anti-dopingu.

Da je optužnica protiv Adnana Ćatića “pala” potvrdio je i njegov Gottfried Reims.

– Sud je slijedio argumente odbrane, prema kojem je stručno mišljenje zaključilo da nema tragova relevantnih za doping – naglasio je Reims.

Zanimljivo da je početkom ove godine Adnan Ćatić najavio je da se vraća u ring. Posljednju borbu bh. bokser imao je u februaru 2016. godine kada je savladao Rusa Fedora Čudinova i vratio WBA titulu prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji.

Nakon toga Ćatić je pod čudnim okolnostima optužen za doping, a danas je ostvario jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri, ovoga puta van ringa.

Izvor:
Berliner Kurier/Faktor

Loading...