Dragan Lukač napravio “čistku”: Smijenjeni Ilić, Kostrešević, Lubura…

Smijenjeni su i načelnici policijskih uprava u Banjoj Luci, Prijedoru, Bosanskoj Gradišci, Doboju i Trebinju, saznaje Faktor

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač smijenio je danas više načelnika uprava u MUP-u RS-a.

– Ministar je donio rješenje o smjenama na više rukovodnih pozicija u više osnovnih organizacionih jedinica – potvrdio nam je izvor iz MUP-a RS-a.

Kako saznaje Faktor, smijenjeni su Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, načelnik Uprave za krim policiju Siniša Kostrešević, zatim Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ekstemizma, načelnik Uprave za policijsku podršku i Službe za zakonitost u radu i integritet.

Smijenjeni su i načelnici policijskih uprava u Banjoj Luci, Prijedoru, Bosanskoj Gradišci, Doboju i Trebinju.

Kako saznajemo, Ilića će zamijeniti Mišo Savković, a Kostreševića Darko Kovrlija iz Bijelinje. Kostrešević će biti postavljen za savjetnika ministra Lukača.

Umjesto Dragana Jevđenića u Upravi policije dolazi Dalibor Ivanić, dosadašnji načelnik PU Prijedor, a na mjesto Ivanića bit će postavljen Sretoja Vujanović. Jevđenić će rukovoditi Unutrašnjom kontrolom MUP-a RS-a.

Dosadašnjeg načelnika PU Banja Luka Željka Spasojevića zamijenit će Miloš Brkić, a Spasojević odlazi za savjetnika direktora Policije RS-a Darka Ćuluma.

Načelnika Uprave za borbu protiv terorizma i ektremizma Nedeljka Luburu zamijenit će Nebojša Tonković.

Umjesto načelnika PU Doboj Dmitra Vračara dolazi Slobodan Radinković, a u PU Trebinje umjesto Žarka Lakete bit će postavljen Siniša Laketa.

Izvor:
Faktor

Back to top button