Smrtonosna “zabava”: Policajac ubio kolegicu dok su igrali “ruski rulet”

Hendren je ponovo uzeo pištolj i naciljao na oštećenu i povukao obarač. Pištolj je ovog puta opalio, pogodivši žrtvu u grudi, navedeno je u policijskom izvještaju

Policajac iz St Louisa (SAD) optužen je za ubistvo iz nehata, jer je navodno, upucao kolegicu policajku dok su igrali “ruski rulet”.

Nathaniel Hendren (29) upucao je partnericu Katlyn Alix (24) u stanu u Missouri cityju uranim jutarnjim satima u četvrtak, saopćeno je iz policije St Louisa.

Iz kancelarije Okružne tužiteljice St. Louisa Kim Gardnera kao vjerovatan uzrok smrti navedena je smrtonosna igra, koja je navodno dovela do ubistva.

Alix i Hendren su se navodno igrali oružjem kada je policajac izvukao revolver.

– Optuženi je ispraznio cilindar revolvera, a onda ubacio jedan metak nazad u cilindar. Potom ga je okrenuo i nanišanio u stranu i povukao obarač – navedeno je u saopćenju.

Pištolj nije opalio. Potom je, prema saopćenju, Alix uzela pištolj, naciljala u Hendrena i povukla obarač. Pištolj ponovo nije opalio.

– Hendren je ponovo uzeo pištolj i naciljao na oštećenu i povukao obarač. Pištolj je ovog puta opalio, pogodivši žrtvu u grudi – navedeno je u policijskom izvještaju.

Drugi policajac, koji je također bio prisutan dok se sve dešavalo kazao je istražiteljima da je upozoravao Alix i Hendrena da se ne igraju oružjem i podsjećao ih na činjenicu da su policajci. On je bio na izlazu kad se začuo fatalni pucanj.

Dvojica muškaraca odvezla su policajku Alix u bolnicu, gdje je preminula. Obojica su u vrijeme pucnjave bila na dzužnosti. Policijski komesar John Hayden nije želio komentarisati zbog čega se trojka okupila u stanu, koji je dom jednog od policajaca.

Policajka Alix, vojni veteran, bila je udata, a radila je kao patrolni policajac. Ona u vrijeme smrti nije bila na dužnosti, ali je otišla do stana, gdje se sastala s dvojicom kolega, piše Independent.

Policija je odmah pokrenula internu istragu, a obojica policajaca su upućena na plaćeno odsustvo.

Stan u kojem se dogodilo ubistvo FOTO: Christian Gooden/STLTODAY

Policijski komesar je u četvrtak događaj okarakterisao kao “slučajnu paljbu iz vatrenog oružja”.

Policija St. Louisa saopćila je i da je optužba sa kojom je policija u petak izašla u javnost “rezultat obećanja koje je komesar dao porodici srtradale Alix, kazavši da će provesti “temeljitu i komepetentnu istragu”.

Državna tužiteljica Gardner u četvrtak je pokrenula vlasitu istragu za koju je zadužila državnu policiju iz Missourija.

Izvor:
Independent.co.uk/stltoday.com

Back to top button