Mustafa Alajmović je pomagao supruzi i drugima, a sada je i njemu potrebna pomoć

Mustafa Alajmović sa suprugom i djecom
Mustafa Alajmović iz Breze koji već nekoliko godina prodaje domaće proizvode za liječenje svoje supruge Zehre, prije nekoliko dana je imao treći moždani udar te se nalazi u veoma teškom zdravstvenom stanju.

Ova informacija objavljena je prvo na Facebook profilu njegove supruge Zehre koja je potom informisala javnost da će Mustafa jedno vrijeme odmarati zbog zdravstvenih poteškoća.

Međutim, iako su mislili da će Mustafa, kako je i navikao kao borac, brzo stati na noge i isporučiti sve narudžbe i time osigurati novčana sredstva za dalje liječenje supruge, to se ipak nije dogodilo, a njegovo stanje se pogoršalo. Alajmoviću je moždani udar onesposobio govor, a u bolnici su mu ustanovljene brojne druge poteškoće.

“Pregledom su otkrivene nateknute žlijezde na vratu koje mu zatvaraju jednjak, helikobakterije od koje mu otiče jetra, a stanje mu je iz dana u dan sve lošije”, stoji u saopćenju na javnost na njegovom Facebooku.

On će u ponedjeljak biti pregledan u Sarajevu, a za četvrtak je planiran pregled u klinici Atlas u Beogradu. S obzirom na to da se nalazi na neplaćenom odsustvu, koje je uzeo u firmi kako bi pomogao svojoj ženi, Mustafi je potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi obavio sve pretrage i ponovo stao na noge.

O njegovoj pomoći supruzi, ali i drugim ljudima u potrebi, Klix.ba je već ranije pisao, a svi koji su u mogućnosti mogu mu pomoći uplatom novčanih sredstava na žiro račune:

Za uplate iz Bosne i Hercegovine:
3385802547097077
Zehra Alajmovic
Uni kredit banka

Za uplate iz inostranstva:
PAY DIRECT TO:
UNI CREDIT BANKA DD MOSTAR, BOSNA I HERCEGOVINA
S.W.I.F.T UNCRBA22
CORRESPODENT BANK: UNI CREDIT BANK D.D
ACC 40550405101
ALAJMOVIĆ ZEHRA
SALKE BEŠLAGIĆA 16
71370 BREZA
BA39 3385 8028 4709 8386

PAY-PAL RAČUN : alajmovic@gmail.com (na ime Medina Alajmović)

Klix.ba

Back to top button