Nova tragedija zadesila petočlanu porodicu, požar im je progutao sve

Ovo nije jedina tragedija koja je zadesila porodicu. Prije dvije godine u Hadžićima u saobraćajnoj nesreći poginula je Suvadova 19-godišnja kćerka

Petočlana porodica Spirjan prije tri dana ostala je bez svega što je imala nakon što je došlo do požara u kući u kojoj su stanovali, u općini Ilidža.

– Dana 28.01.2019.godine u 15.25 sati, obaviještena je V PU da je u ulici Kamenolom, općina Ilidža, došlo do požara na kući vlasništvo E. L. iz Sarajeva. Na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su potvrdili navode prijave. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, dok je na kući nastupila materijalna šteta – saopćeno je tada iz MUP-a KS.

Zbog teške situacije u kojoj se našla ova porodica komšije su na društvenim mrežama objavile apel za pomoć.

U apelu se navodi da je Suvad Spirjan porijeklom iz Foče, dijete poginulog borca Armije BiH. Ima troje maloljetne djece od 10, 15 i 17 godina, te nezaposlenu suprugu. Jedino je on zaposlen i prehranjuje porodicu.

Ovo nije jedina tragedija koja je zadesila porodicu. Prije dvije godine u Hadžićima u saobraćajnoj nesreći poginula je Suvadova 19-godišnja kćerka.

Ukoliko neko može pomoći u građevinskom materijalu, odjeći, obući i hrani može to učiniti lično na adresi Kemenolom 37, Blažuj, ili kontaktirati Suvada na broj telefona 061/066-739.


Izvor:
Faktor

Back to top button