Lionel Messi najplaćeniji nogometaš u Evropi

Prema listi koju je objavio francuski L'Equipe, argentinski nogometaš Barcelone Lionel Messi je najplaćeniji igrač u Evropi.

Messi mjesečno zarađuje 8,3 miliona eura, zbog čega je na vrhu liste najplaćenijih nogometaša na Starom kontinentu. Argentinac se našao ispred Cristiana Ronalda, Antoinea Griezmanna i Neymara.

L'Equipe je objavio svoj godišnji izvještaj koji se odnosi na najveće plate u nogometu, a uopće nije čudo da su Barcelonine i Juventusove zvijezde u vrhu liste.

Među deset najplaćenijih su igrači koji nastupaju u Premiershipu, La Ligi, Seriji A i Ligue 1, dok Bundesliga nema nijednog predstavnika.

Kao što je već navedeno, Messi je prvi na listi sa zaradom od 8,3 miliona eura mjesečno (prije plaćanja poreza). Argentinac je prvi strijelac La Lige.

Ronaldo igra svoju prvu sezonu u Juventusu te se nalazi na drugom mjestu liste sa zaradom od 4,3 miliona eura mjesečno, gotovo 50 posto manje od Messija.

Zvijezda Atletico Madrida i svjetski prvak s Francuskom Antoine Griezmann je treći i zahvaljujući novom ugovoru mjesečno zarađuje 3,3 miliona eura.

Brazilac Neymar u PSG-u svakog mjeseca zaradi 3,06 miliona dolara i zbog toga je četvrti na listi. Peto mjesto je pripalo njegovom nekadašnjem saigraču iz Barce Luisu Suarezu s 2,9 miliona eura.

Deset najplaćenijih nogometaša u Evropi:

1. Lionel Messi (Barcelona) 8,3 miliona eura
2. Cristiano Ronaldo (Juventus) 4,7 miliona eura
3. Antoine Griezmann (Atletico Madrid) 3,3 miliona eura
4. Neymar (PSG) 3,06 miliona eura
5. Luis Suarez (Barcelona) 2,9 miliona eura
6. Gareth Bale (Real Madrid) 2,5 miliona eura
7. Philippe Coutinho (Barcelona) 2,3 miliona eura
8. Alexis Sanchez (Manchester United) 2,28 miliona eura
9. Kylian Mbappe (PSG) 1,73 miliona eura
10. Mesut Ozil (Arsenal) 1,6 miliona eura.

Klix

Back to top button