Sve jedinice na terenu: Ubijen policajac kod Tarčina, osumnjičen Gačić

Na lokalitetu Suhodol, kod Tarčina, u blizini Objekta za edukaciju kadrova pripadnika Federalnog MUP-a večeras je pripadnik FUP-a Mahir Begić, koji je osiguravao objekt.
Policajca je u lokvi krvi pronašao kolega koji je došao da ga zamjeni na smjeni. On je do dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći podlegao, sa strahovitim povredama koje su mu nanesene, prema preliminarnim rezultatima istrage, vatrenim oružjem, piše Avaz.

Na mjestu gdje je policajac ubijen pronađeno je nekoliko čahura, a od izvora bliskih istrazi saznaje se da se ubijeni pripadnik FUP-a borio sa ubicom, obzirom da su na tijelu vidljive posjekotine.

Također, pištolj ubijenog policajca je nestao.

Višestruki ubica Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a. Paralelno sa ovim stravičnim događajem, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je na lokalitetu Ušivak kod Hadžića viđen Edin Gačić koji je u ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim.

Na licu mjesta je uviđajni tim. Širi lokalitet Suhodola je potpuno blokiran, a očekuje se dolazak još većeg broja policajaca na lice mjesta.

Na terenu su bili policijski komesar Mevludin Halilović, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, te federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

U zgradi Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova trenutno se održava hitni sastanak rukovodilaca policijskih agencija nakon večerašnjeg ubistva pripadnika FUP-a.

Na sastanku će biti utvrđen plan pronalaska počinioca, a sumnja se da je policajca ubio bjegunac Edin Gačić koji je u ponedjeljak ujutro u Podorašcu ubio Sauda Sultanića, oca troje djece.

(Vijesti.ba)

Back to top button