Čampara: Sudbina je htjela da Gačić bude ubijen skoro u isto vrijeme kad smo Mahira spuštali u kabur

Ministar Čampara je iskoristio priliku da se zahvali svim zaslužnim za realizaciju današnje akcije

Čampara sa specijalcima u blizini mjesta gdje je likvidiran Gačić

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara posjetio je pripadnike Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo koji su učestvovali u akciji lociranja i neutraliziranja Edina Gačića, među kojima je i policijski službenik koji je lakše ranjen pri razmjeni vatre sa osumnjičenim.

– Posjetio sam naše specijalce i našeg ranjenog heroja. Lakše je ranjen. Hvala Bogu, dobar je. Ima osmijeh na licu. Drago mu je što je ova akcija dobro završena, što niko drugi nije povrijeđen. Mi smo se pribojavali, s obzirom na profil ubice za kojim smo tragali, da ne ubije još nekog od naših policajaca. U razmjeni vatre, prvi je Gačić pucao – kazao je Čampara za Faktor.

Ministar Čampara je iskoristio priliku da se zahvali svim zaslužnim za realizaciju današnje akcije.

– Vjerovali smo u njih, prije svih komesaru KS Mevludinu Haliloviću, komandantu Specijalne jedinice KS Muhamedu Hasanoviću, šefu Operativnog štaba, načelniku Krim-policije, našem komandantu Specijalne jedinice FUP-a Mustafi Selmanoviću, svim policijskim agencijama koje su učestvovale, OSA-i, SIPA-i, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i drugim državnim institucijama koje su nam nesebično pomagale – izjavio je Čampara.

Ostaje, dodaje, veliki žal, tuga i bol za Mahirom Begićem, službenikom FUP-a kojeg je Gačić ubio u subotu navečer.

– Sudbina je nekako htjela da u isto vrijeme, u nekih pet minuta, dok smo njega spuštali u kabur, na drugoj strani se odvijala razmjena vatre. Epilog je likvidacija ubice koji je otvorio vatru na naše specijalce – izjavio je federalni ministar.

Dodao je da su u realizaciji akcije korišteni dronovi FUCZ-a te helikopter FUP-a.

Izvor:
Faktor

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f