“Čuo sam kratke rafale i odmah sletio s puškom, da oni nisu ubili Gačića, ja bih”

Nisam se ja bojao njega, niti bilo čega, ali mi je drago da je ovo završeno, kazao je Rojnik

Uviđaj na lokalitetu Medvjedice, gdje je danas u razmjeni vatre sa specijalcima MUP-a Kantona Sarajevo likvidiran višestruki ubica Edin Gačić, trebalo bi da počne, a kako nam je ranije rečeno iz Tužilaštva KS, na terenu je dvoje tužilaca koji će rukovoditi uviđajnim radnjama.

Prije nekoliko trenutaka stiglo je i vozilo Pokopa, kojim će tijelo ubice biti prevezeno u prosekturu Bare, radi pregleda i eventualne obdukcije. Jake policijske snage i dalje osiguravaju područje, a prisutne su i brojne novinarske ekipe.


Zijad Beganović, zvani Rojnik, lovac iz Toplica, koji važi za lokalnu legendu, ispričao nam je iz svoje perspektive šta se danas, ali i prethodnih dana dešavalo.

– Bio sam tu u selu Toplice, od prvog dana ubistva učestvovao sam u potrazi. Danas oko četiri sata čuo sam pucnje, kratke rafale. Imam vikendicu tu u selu i odmah sam sletio sa puškom dole do autoputa. Tu sam sreo specijalce, kada su me vidjeli pitali su me sta je bilo. Rekao sam im da sam cuo 10- 15 kratkih rafala, oni nisu čuli bili su u džipu. Za nekoliko minuta javili su da je terorista ubijen – kaže Beganović.

Beganović: Čuo sam kratke rafale i odmah sletio s puškom

Na upita zašto je ponio pušku, kazao nam je da “bi ga on ubio da nisu oni”.

– Nisam se ja bojao njega, niti bilo čega, ali mi je drago da je ovo završeno – kazao je Rojnik.

Izvor:
Faktor

Back to top button