Bošnjačku djecu u osnovnoj školi u Srebrenici tjerali da slušaju himnu svetog save i himnu tzv. rs

Bošnjačka djeca su godinama diskrimisana u manjem bh. entitetu kako zbog bosanskog jezika tako i što moraju pohađati nastavu po srpskom nastavnom planu i izmišljenoj historiji.

Prije nekoliko godina učenici su bili primorani iz predmeta “Likovna kultura” da crtaju lik svetog save. A iz srpskog jezika su morali da uče pjesmice “Marko Kraljević uz Ramazan pije vino” i njima slične.

Da su Srbi majstori falsifikovanja historije to svi znaju ali ovaj put u Srebrenici su otišli dalje i tjerali djecu da slušaju himnu takozvane rs i himnu svetog save.

Kako je za naš portal jedan od roditelja rekao, učiteljica je u jednom odjeljenju djecu natjerala i da stoje dok slušaju ove himne. U čitavoj školi su polijepljene ikone srpskih vojskovođa i učenici imaju osjećaj kao da se nalaze u crkvi a ne u školskoj ustanovi.

Jedan od roditelja je slao i dopis direktoru škole koji je kategorično taj dopis dva puta odbio i nije želio sastanak sa roditeljima Bošnjačke nacionalnosti.

U nastavku prenosimo dopis koji je jedan roditelj uputio Prvoj osnovnoj školi Srebrenica:

POŠTOVANI,

U INTERESU ZAŠTITE PRAVA MOJE LAMIJE ALI I OSTALE DJECE U OSNOVNOJ ŠKOLI U SREBRENICI MORAO SAM REAGOVATI I DOSTAVIO SA DOPIS DIREKTORU ČIJI TEKST DJELI S VAMA. NAPOMINJE DA SAM SLIČNO I REKAO DIREKTORU U SLUŠALICU. ZAMOLIO BIH VAS DA SE UZDRŽITE OD NEPRIMJERENIH KOMENTARA I NEĆU ODGOVARATA NA BILO KOJI KOMENTAR. BORBA SE NASTAVLJA !

DOPIS:

RODITELJ: SADMIR NUKIĆ SOLOĆUŠA BB

Bosnor.com

Back to top button