Tijelo skrivano u zamrzivaču 19 godina: Sestra ubijene Jasmine Dominić sve priznala policiji

Vjeruje se da će barem dio odgovora ponuditi obdukcija tijela pronađenog u škrinji za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće Dominićevih u Novoj ulici u Palovcu

Smiljana Srnec (45) slomila se i tokom policijskog ispitivanja i istražiteljima navodno priznala kako je i kada ubila svoju sestru Jasminu Dominić, saznaje Telegram iz dobro obavještenih izvora upućenih u ovaj slučaj. Još se, međutim, čeka ispitivanje u prisutnosti advokata, a koje bi onda moglo biti korišteno kao službeni dokaz.

Tužilaštvo je u međuvremenu odobrilo policiji da joj produži pritvor, kako bi mogla biti okončana i obdukcija tijela koja je odgođena za sutra. Na taj način bit će i službeno potvrđeno kako je Jasmina Dominić ubijena, no neslužbene informacije govore da ju je sestra jednostavno zatukla, javlja Telegram.

U PU međimurskoj zasad nisu mogli potvrditi ovu informaciju, piše emeđimurje.

– Ne pamtim da smo ikada imali ovakav slučaj, a ni kolege sa Zavoda za hitnu medicinu ne sjećaju se nečeg sličnog u posljednjih 40 godina – rekao je danas na redovnoj konferenciji za novinare glasnogovornik PU Međimurske Nenad Risek govoreći o stravičnom zločinu otkrivenom u subotu u Palovcu.

Oprez i metodičnost kojom policija pristupa istrazi proizlaze iz uistinu kompleksnih okolnosti cijelog slučaja, kao i brojnih pitanja koja se postavljaju. Tako su i novinari na današnoj pressici pitali glasnogovornika Riseka da li je 2005.godine, nakon što je službeno prijavljen nestanak Jasmine Dominić, policija poduzela uistinu sve da se rasvijetli ovaj slučaj.

– Tada je nekoliko osoba poligrafski testirano, a pregledana je i okolica kuće sukladno informacijama koje smo dobili, ali ništa nije poduprlo naše sumnje. Također je rekao da su se nakon Jasmininog nestanka proširile priče kako su neki članovi porodice s njom u kontaktu i da je otišla raditi u inostranstvo. Slična nagađanja doprla su i do nas, pa neki sugovornici tvrde da je otac Martin još 2011. godine govorio da se povremeno čuje s Jasminom.

U razgovoru s uglednom čakovečkom psihologinjom i psihijatrom hrvatski mediji saznaju da poligraf može biti važan pokazatelj, ali zakonski se ne uzima kao dokaz na sudu.

– Mnogo toga ovisi o ispitivaču, kako pitanja koja postavlja, tako i interpretacija odgovora, budući da tzv “detektor laži” mjeri fiziološke reakcije ispitanika. Važna je i osobnost ispitanika, njegov kocijent inteligencije, ali i psihičko stanje, jer nas pojedini problemi ili poremećaji mogu zavarati u tumačenju odgovora. Baš kao što neko može “proći” iako je kriv, jednako tako neki ispitanici “padnu” na poligrafu, ali ne zbog povezanost s događajem o kojem ih se ispituje, već radi neke prethodne traume.

Vjeruje se da će barem dio odgovora ponuditi obdukcija tijela pronađenog u škrinji za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće Dominićevih u Novoj ulici u Palovcu. Prije svega, obdukcijom će se potvrditi sumnja radi li se uistinu o nestaloj Jasmini Dominić, a utvrdit će se i brojni detalji vezani uz način na koji je zločin počinjen. Iako se očekivalo da će rezultati obdukcije biti poznati danas, posljednje informacije govore kako će, s obzirom na stanje u kojem se tijelo nalazi, ipak biti obavljena sutra. Na postavljeno pitanje da li je tijelo raskomadano policija zasada ne želi odgovoriti u interesu istrage, dok su na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec rekli kako nemaju praksu davati javnosti informacije o obdukcijama koje se provode.

Naš izvor iz medicinskih krugova također je oprezan u ocjenama.

– Teško je reći u kakvom je stanju tijelo dok se posve ne odmrzne. Teoretski, s obzirom da je tijelo bilo u škrinji, trebalo bi biti očuvano u toj mjeri da ostane dovoljno bioloških tragova za izuzimanje uzoraka, čak i ako su u pitanju samo kosti.

Dok se istražne radnje provode, u čakovečkom pritvoru i dalje se nalazi Jasminina sestra Smiljana, čiji identitet policija, međutim, još zvanično ne potvrđuje. Nakon što je sinoć predana pritvorskom nadzorniku danas se očekivalo njeno privođenja na Županijski sud u Varaždinu, ali se, prema riječima glasnogovornika suda Igora Pavlica i Županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu Darka Galića, to nije dogodilo, već joj je produžen pritvor koji izdržava u PU Međimurskoj. Procjenjuje se da će tu, najvjerojatnije, ostati dok ne završe radnje povezane s obdukcijom tijela pronađenog u njenoj porodičnoj kući.

Kako saznajemo osbranu osumnjičene Smiljane Srnec preuzeo je čakovečki advokat Davorin Zlatarek koji je za medije kazao da ne može otkrivati detalje istrage, ali da se njegova branjenica osjeća dobro.

Iz nezvaničnih izvora bliskih istrazi hrvatski mediji dobili su i potvrdu jučerašnjih riječi Smiljaninog supruga Ivice Srneca, koji je rekao kako nije tačno da je tijelo pronađeno jer je nestalo struje, pa se iz zamrzivača počeo širiti smrad. Da li je do otkrića došlo slučajno ili je netko odlučio razotkriti tajnu čuvanu gotovo dva desetljeća, pokazat će nekoliko narednih dana.

Izvor:
Faktor

Back to top button