Policija istražuje: “Boki” tvrdi da ima snimak na kojem se vidi kako je David pretučen

Policija MUP-a RS istražuje ko je osoba koja pod nickom “Boki” u komentarima na tekstovima RTV BN tvrdi da posjeduje snimak na kojem se vidi kako je David Dragičević pretučen, a u jučerašnjoj objavi naveo je i imena.
Boki se oglasio još 26. novembra prošle godine te naveo kako će uskoro sve objaviti u javnosti.

“Gledao sam lično snimak s Raiffeisen Banke gdje je snimljeno kako je pretučen David Dragičević na parkingu Metalske škole. Na snimku sam jasno prepoznao inspektora dilera Dubravka Kremenovića kojem je šef Darko Ilić. Na snimku se jasno vidi kako dolazi vozilo policije Dacia Duster i kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo u koje je ušao i Dubravko. Sve se dogodilo oko 2:50 sati 18. marta. Snimak je kopiran na više CD-ova”, stoji u prvom postu.

Grupa “Pravda za Davida” koja je registrovala udruženje pod nazivom “Pravda za Davida i svu djecu BiH” u Beču raspisala je nagradu od 50.000 eura za svaki novi vjerodostojan dokaz koji može doprinijeti da se iza rešetaka nađu, kako je navedeno, ubice i naručioci ubistva Davida Dragičevića i njihovi saučesnici. Udruženje nudi nagradu i za videosnimke na kojima se “vide osobe koje fizički zlostavljaju Davida Dragičevića, nakon što je otet u centru Banje Luke”.

Boki se oglasio i sinoć tvrdeći kako su dvojica inspektora pritisli David uza zid Office Shoesa te se pita zašto policija krije da se David te kobne noći potukao u kafiću Meta s narkodilerom i policijskim doušnikom koji je u aprilu pobjegao u inozemstvo i nedavno se vratio. Iznio je i optužbe da su pojedini policijski službenici upleteni u prodaju droge.

Kako je izvor blizak istrazi rekao za Srpskainfo, policija istražuje ko se krije iza nevedene IP adrese, ali tvrde da je Davor Dragičević za 15.000 eura naručio montirani videomaterijal u kojem policijski službenici dave njegovog sina Davida.

“Navedeni snimak je trebalo da bude pušten na Trgu Krajine 5. oktobra 2018. prilikom održavanja skupa ‘Pravda za Davida’, ali osobe koje su trebale napraviti fotomontažu snimka nisu završile isti, tako da snimak nije ni objavljen”, navodi se u službenoj zabilješci koju prenosi ovaj portal.

Također, postoji službena zabilješka o Davoru Dragičeviću i njegovom govoru s Trga sa zaključkom da će Davor objaviti montirani snimak, što će dovesti do uznemirenja javnosti, ugroženosti policijskih službenika i njihovih porodica.

Dragičević je u nedavnom obraćanju “Pravdašima” rekao kako će snimak dobiti jedino advokat Ifet Feraget.

Klix

Back to top button