ŠABANOV PRIJATELJ IZ MLADOSTI OTKRIO NEPOZNATE DETALJE IZ ŽIVOTA KRALJA: Zajedno su došli iz provincije i ganjali devojke, a zapravo nikada nije planirao da bude pevač! Ovo je bila Šabanova najveća ljubav

Foto: westfalen-blatt.de, Dragana Udovičić
Muzičar Rade Vučković je 1971. godine upoznao Šabana Šaulića i od tada su bili veliki prijatelji. Rade je autor Šabanovih najvećih hitova poput “Dođi da ostarimo zajedno”, kao i “Dva galeba bela”, za koje je pisao tekst, a Šaban muziku.

Bio mi je prijatelj i brat, zato me je ovo toliko slomilo, taj deo mene je otišao i nikada više neće biti isto – kaže za “Novosti” Rade Vučković.

– Posle pesme “Dođi da ostarimo zajedno”, dogovorili smo se da ostarimo zajedno, ali ti si me “izdao”, otišao si pre mene, jer je bog želeo da te upozna. Nisam te se nagledao, kralju moj – poručio je Rade Šabanu.

Šaban je došao kao tinejdžer u Beograd, a dvojica prijatelja su i to opevala.
– Mi smo kao dva provincijalca, jer sam došao iz Kuršumlije, a on iz Šapca. Moja pesma koja je nastala kasnije “S namerom dođoh u veliki grad”, za koju je Šaban uradio muziku, baš govori o našem putu – dodaje Rade.

Kompozitor dodaje da Šaban zapravo nikada nije planirao da bude pevač, već je voleo fudbal i trenirao ga je. Isto tako, povrđuje priču da je kralj narodne muzike bio stidljiv kada je reč o devojkama, kao i da je suprugu Gordanu upoznao kada je imala samo 16 godina.

Podsetimo, Šaban Šaulić preminuo je u nedelju nakon teške saobraćajke u Nemačkoj. Njegovo telo danas će biti dopremljeno u Srbiju

Kurir.rs/Večernje novosti/Foto

Back to top button