ŽIVIM U NJEMAČKOJ I ZARADIM SVAKI MJESEC PREKO 5 HILJADA EURA, A RADIM KAO MEDICINSKA SESTRA: KUPILA SAM STAN I AUTO ZA 6 MJESECI, A U BOSNI SAM MOGLA SAMO SANJATI O TOME

Rođena sam u Zenici, živjela sam dugo tamo, radila sam u pekari za 600 KM, koja nije redovna bila, jedva sam preživljavala, a od te plate sam jedva osnovne stvari sebi kupovala za život, a o štednji nisam mogla ni da sanjam.

Troškovi su bili na režije i hranu, a od štednje nije bilo ništa. A poslije te duge muke i borbe, odlučila sam sa svojom sestrom položiti certifikat u Doboju, da bi mogla kao medicinska sestra raditi u Njemačkoj, razlog togme je bio i oglas u kojem je pisala da im fali medicinskih sestrara, kazala je ova djevojka koja je bila iskrena.

Nas zanima sada da li ste pročitali ovaj tekst i šta vi konkretno mislite o životu u Njemačkoj, da li je sve baš bajno kao što se priča ili ne, vjerujete li vi u ovo o čemu oni pričaju dragi naši, budite iskreni sa nama. Da li je moguće da je tamo zaista med i mlijeko kao što se priča ili nije?

klik-blic.info

Back to top button