Kako je Šaban Šaulić govorio o svom vanbračnom sinu: ‘Života mi mog, dobro sam platio…’

Njegovu majku s kojom sam bio nekih petnaestak dana, pitao sam koliko to košta da sve to ostane na njenom prezimenu, ona je rekla cifru i ja sam to platio, rekao je Šaban

Nedavno preminuli pjevač narodne muzike Šabanom Šaulićem 2015. godine je za tabloid Express govorio o svom vanbračnom sinu Robertu, koji je u žiži javnosti došao kada se pojavio na očevoj sahrani.

– U toj priči sam bio prepošten, nisam htio ništa da utvrđujem i da se ganjamo po sudovima. Jednostavno mi je bilo žao tog dečka, a s njegovom majkom sam bio u kratkoj vezi u mojoj mladosti. Povjerovao sam u njenu priču i onda nije bilo razloga da bilo šta provjeravam. Njegovu majku s kojom sam bio nekih petnaestak dana, pitao sam koliko to košta da sve to ostane na njenom prezimenu, ona je rekla cifru i ja sam to platio. Života mi mog, dobro sam platio, pošteno i do zadnjeg dinara i na tome se sve završilo. Žao mi je tog dečka što mu nisam nešto više pružio, ali to je tako htjela njegova majka. Nemamo već dugo nikakav kontakt. Bilo je to nešto malo u početku, ali su onda i njega počeli da jure novinari, ali on je jedan miroljubiv dečko koji ih je istjerao iz dvorišta, rekavši da ne želi bilo šta pričati – rekao je 2015. Šaulić za Express.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button