Ova pjevačica je bila Šabanova velika ljubav, trebali su se i vjenčati

Milena i Šaban su ipak svoj odnos obnovili poslije više godina

Nakon tragične smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića počele su u javnosti isplivavati neke stvari iz njegovog privatnog života za koje se do tada nije znalo.

Kako Pink.rs prenosi, prije nego što se oženio Gordanom, Šaban je volio Milenu Plavšić, tada mladu i talentiranu pjevačicu iz Bosne, a sada veliku pjevačku zvijezdu raskošnog glasa.
O njihovoj ljubavi se malo zna, ali upućeni u Šabanov život tvrde da je ona bila velika i da su je Milena i Šaulić trebali krunisati brakom.

Šaban i Milena su se jako voljeli. To je bila mladalačka ljubav. Trebali su se i vjenčati. On je već bio popularan, Milena na početku svoje karijere. Šta se tu poslije desilo, niko ne zna. Ali on je poslije upoznao Gocu, koja je plijenila svojom ljepotom, i ubrzo su se vjenčali – kazao je izvor za Pink.rs koji je insistirao na anonimnosti.

Milena i Šaban su ipak svoj odnos obnovili poslije više godina, ali samo kao prijatelji i kolege. Čak su i 2001. snimili duetsku pjesmu “Veruj mi”, a pjevačica se pojavila i na sahrani, vidno skrhana i utučena.

Plavšić nije željela mnogo komentirati svoju ljubav s preminulim kraljem narodne muzike.

– Ja nikad nisam pričala o tome, nema potrebe ni sada, u ovakvom trenutku, sve što mogu kazati jeste da sam ga ja poznavala kao kolegu i bio mi je veoma drag i ovo je velika tuga. Žao mi je što nije ispunio svoju najveću želju, a sigurna sam da je sve želje ispunio, a to je bila da oženi sina Mihajla. Pridružujem se svima u žalosti za njim – rekla je kratko Milena.

Milena Plavšić nije željela mnogo komentirati svoju ljubav s preminulim kraljem narodne muzike – Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Back to top button