Cristiano Ronaldo investirao 25 miliona eura u transplantaciju kose

Peterostruki dobitnik Zlatne lopte i jedan od najboljih fudbalera današnjice Cristiano Ronaldo još ranije je pokazao da ima smisla za biznis.

Portugalac je prije nekoliko godina pokrenuo svoju modnu marku CR7, a čini se da se na tome nije zaustavio.

Kako piše portugalski list Expresso saigrač našeg Miralema Pjanića posjeduje 50 posto vlasništva u jednoj madridskoj klinici. Kapiten fudbalske reprezentacije Portugala zajedno sa portugalskim poduzetnikom Saudeom Viavelom vlasnik je Inparaya Global Hair Medical Clinic S.L., čija je osnovna djelatnost transplantacija kose.

Ova klinika će zvanično biti otvorena 18. marta ove godine, a nalazi se u centru Madrida i prostire se na preko 2.500 kvadratnih metara. Imat će oko 150 zaposlenika i obavljat će 18 transplantacija dnevno.

Klinika bi u ovoj i narednoj godini trebala biti svjetski poznata, a Ronaldo bi trebao u nju investirati oko 25 miliona eura.

– Osim fudbala jako sam posvećen zdravlju, tehnici i izučavanju. To su oblasti u koje želim investirati. Želio sam da se klinika nalazi u Madridu, gradu u kojem sam proveo mnogo godina – saopćio je Ronaldo putem svoje press službe.

Izvor:
Expresso

Back to top button