Ipak nisu ubijene: Sabina Selimović i Samra Kešinović s djecom se žele vratiti u Beč, međutim…

Međutim, najnovije informacije koje su se pojavile govore da su Samra i Sabina još uvijek žive
Samra Kešinović i Sabina Selimović su bečke tinejdžerke bosanskog porjekla koje su 2014. pobjegle od kuće i o njima se od tada ništa pouzdano ne zna. Njihovi roditelji su izbjeglice iz Bosne, a one su u aprilu 2014. godine pobjegle iz porodičnog doma u Beču i uputile se u Siriju

Navodno, prema izvorima austrijskih medija, sada se žele vratiti u Austriju.Nakon odlaska u Siriju njihova sudbina bila je nepoznanica, a austrijski mediji su čak 2015. godine nagađali da je Samra pretučena na smrt dok je pokušala pobjeći iz Islamske države.Međutim, najnovije informacije koje su se pojavile govore da su Samra i Sabina još uvijek žive.Obje djevojke, koje su već odrasle, sada imaju djecu sa svojim muževima i navodno se nalaze u blizini kampa Idlib na sirijsko-kurdskoj granici, te se sa svojom djecom žele vratiti u Beč, piše portal Oe24.at.

Ipak, s pravne strane, obje imaju austrijsko državljanstvo i imaju se pravo vratiti, ali obzirom da su obje učestvovale u borbama ISIL-ovaca, austrijski ministar unutarnjih poslova Herbert Kickl je suzdržan oko njihovog povratka, a i tužilaštvo će imati posla.Također, razgovori sa žrtvama IS-a otkrivaju da su žene u terorističkoj organizaciji u više navrata bile nasilne i aktivno podržavale terorističke borbe.

Podsjećamo, prije godinu dana Senada Selimović, majka Sabine Selimović, otkrila je da je njena kćerka živa.Sabina nije mrtva. Informacija o njenoj smrti koja se u medijima pojavila u medijima je laž – kazala je Senada i dodala da nikada nije prestala da traži svoju kćerku.Nisam povjerovala da je Sabina mrtva, ali mi je bilo teško kada su mediji napisali da je poginula. Teško mi je palo to što se neko na takav način igra sa tužnom sudbinom djece. To jako boli. Međutim, ja nikada nisam prestala da je tražim. Ona je moje dijete i normalno je da ću je uvijek tražiti.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Back to top button