Djevojčica koju je otac bacio s balkona u stabilnom stanju

Nadamo se da će se oporaviti bez posljedica”, rekao je zamjenik direktora KBC Rebro, dr. Milivoj Novak

Josip Rođak rano je jutros svoje četvero djece bacio s prvog sprata kuće na Pagu. Djeca, dobi od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su sa šest metara visine. Dvoje djece je izvan životne opasnosti, dok su dvije djevojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja curica je najteže ozlijeđena, uz brojne ozljede glave i grudnog koša. Stanje joj se pogoršava.

Djevojčica je prebačena u Klinički bolnički centar Zagreb.

Zamjenik direktora KBC Rebro, dr. Milivoj Novak dao je izjavu za medije nakon što je curica dovezena u bolnicu.

“Kolege su obavili medicinski dobar posao, a dijete je kvalitetno zbrinuto, došlo u najboljem mogućem stanju. Teško je ozlijeđena, ima povrede glave, grudnog koša i trbuha. U ovom trenutku možemo procijeniti njeno stanje stabilnim, na aparatu za disanje je. Nadamo se da će biti sve dobro, a ozljede lica će se zbrinjavati sutra. Sad je osnovni problem glava.

Vjerujem da će ona biti dobro, iskreno se nadam. U svakoj traumi je bitno sačuvati mozak. Dobiva lijekove da se smanji otok mozga i nadamo se da će biti dobro. Nadamo se da će se oporaviti bez posljedica”, rekao je zamjenik direktora KBC Rebro, dr. Milivoj Novak.

Dodao je kako će se nakon nekoliko dana znati hoće li se izvući iz kritičnog stanja.

“Nakon ponovljenih dijagnostičkih pretraga utvrđeno je kako nije došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja djevojčice, te je u dogovoru s ministrom zdravstva prof.dr.sc. Milanom Kujundžićem, dr. med. i direktorom Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof.dr.sc. Antom Čorušićem, dr.med., dijete vozilom Hitne medicinske pomoći uz pratnju anesteziološkog tima upućeno u KBC-a Zagreb”, rekao je zamjenik direktora zadarske bolnice dr. Edi Karuc za Zadarski.hr.

Druga, osmogodišnja djevojčica, koja se također nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti je i stabilizirana.

“Za nju se sutra planira operativni zahvat”, izjavio je Karuc.

Pročelnik službe za kirurgiju Saša Pavić potvrdio je da su drugo dvoje djece, dječak od tri i djevojčica od pet godina, smješteni na odjelu kirurgije.

“Djevojčica ima lakše tjelesne ozljede, uglavnom ima ogrebotine po licu i nagnječenje grudnog koša. Dječak je također stabilno, no na kontrolnim snimkama pojavilo mu se nešto zraka u grudnoj šupljini, što znači da vjerojatno ima povrijeđena pluća. To je minimalna količina pa se tu ne mora sada ništa raditi, ali to pripada u teške tjelesne ozljede”, kazao je Pavić.

Fokus

Back to top button