Ispovijest majke četvero djece koju je otac bacio sa balkona

Ispovijest majke četvero djece koju je otac bacio sa balkonaPrije 6hSHARE TWEET SHARE EMAIL KOMENTARI
“I onda sam otrčala dolje. Bila sam u gaćama, bosa. Vidjela sam dijete u lokvi krvi”, rekla je majka

Josip Rođak rano je jutros svoje četvero djece bacio s prvog sprata kuće na Pagu. Djeca, dobi od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su sa šest metara visine. Dvoje djece je izvan životne opasnosti, dok su dvije djevojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja curica je najteže ozlijeđena, uz brojne ozljede glave i grudnog koša. Stanje joj se pogoršava.

novinari indexa razgovarali su s Katicom Rođak, majkom nesretne djece i suprugom Josipa Rođaka, koji se sam predao policiji. Uznemirena žena stajala je uz krevet teško ozlijeđene kćerke dok je razgovarala s njima.

“Dvoje djece su ok, a dvoje kritično. Jedna će morati za Zagreb, a druga na operaciju oka. Sad sam u bolnici, kod djece sam”, rekla nam je.

U početku nam nije htjela otkriti koji je tačno bio okidač suprugovog užasnog čina.

“Preporučit ću vam da razgovarate s mojim suprugom, nek vam on to kaže. Samo ću vam to reći”, rekla je potresena žena.

Ipak, ispričala nam je što se jutros dogodilo na Pagu.

“Bila sam tamo kad je bacao djecu. On me probudio u 5:56, prije 6 sati. Pitao me je li spavam. Ja sam na to rekla da ne spavam. Onda sam se okrenula prema njemu, a kasnije sam se okrenula prema djetetu”, započela je Katica Rođak.

“Ja nisam skužila da mi je odnio djecu. Nisam shvatila dok mi nije odnio stariju kćerku, onu što joj je unakazio oko. Kad sam vidjela da je nosi, mislila sam da je nosi u dnevni boravak. A odnio ju je dolje na beton”, rekla je uznemirena majka.

“I onda sam otrčala dolje. Bila sam u gaćama, bosa. Vidjela sam dijete u lokvi krvi”, rekla je Katica Rođak za Index.

Ko je zvao policiju i hitnu?

“Susjed je zvao hitnu i policiju. Ne znam gdje je sad muž. Ne želim čuti za njega, ne zanima me. Ne znam šta se događa s njim”, ispričala je Katica Rođak za Index.

Ministar zdravstva Hrvatske Milan Kujundžić izjavio je da će liječnički konzilij zadarske bolnice uskoro odlučiti treba li sedmogodišnju djevojčicu prebaciti na liječenje u neku od zagrebačkih bolnica.

Stavljena je na mehaničko disanje, a stanje joj se zakompliciralo oko 14 sati.

“Od 9 sati stalno sam u kontaktu, i pisanom i usmenom, s bolnicom u Zadru. Na žalost, stanje se ozbiljno komplicira. Od četvero djece dvoje nemaju ozljede opasne po život, a dvoje ima. Međutim, kod jedne curice u posljednjim satima razvija se krvarenje u mozgu i oko jetre te smo pripremili Klaićevu i Rebro da su je spremni preuzeti”, rekao je Kujundžić novinarima po izlasku iz vlade.

Jutrošnjem strašnom činu svjedočio je susjed Bernardo Maričević, vlasnik kuće koji živi u prizemlju.

“Ja sam u prizemlju. Prvo sam mislio da bacaju rublje kroz prozor”, rekao je za Index šokirani vlasnik kuće.

“Najprije je bacio tri djevojčice, a onda i dječaka. Kad je bacio dječaka, ja sam već izašao van. Pao je kao vreća. Mali plače, plaču svi četiri. Malenog je bacio preko djevojčica koje su već ležale na zemlji pa nema toliko velike ozljede”, ispričao je Indexu Bernardo Maričević.

“Brzo sam zvao sve, digao sam uzbunu. Bojali smo se dirati djecu da ih još ne ozlijedimo. Čekali smo hitnu pomoć koja je došla za pet minuta. Pokrili smo ih, dali smo svoje deke, bilo je hladno”, dodao je.

Ispričao je kako je otac pobjegao nakon što je bacio djecu.

“Pobjegao mi je ispred nosa. Vidio sam da auto ide u rikverc. Mislim da se odvezao prema policiji. Zgrada policije je u istoj ulici 100 metara dalje. Majka je počela vikati: ‘Ajme gdje ću sada, gdje ću u kuću, gdje ću s njim'”, dodao je.

Rekao nam je da je majka djece vrijedna, a da se otac nije puno brinuo za djecu.

“On ništa, samo spava. Trošio je, a bio je dužan. Po cijeli dan spava, briga ga za djecu”, ispričao je za Index vlasnik kuće Bernardo Maričević.

Fokus

Back to top button