STAFORD IŠČUPAO RADOJKI GRKLJAN PRED OČIMA ZAOVE VESNE! Vukla je lanac, vikala na njega! Sin jecao u dvorištu, ostao bez OCA i BRATA, a sad i bez majke!

Radojka Munjeran (66) preminula, dok je njena zaova Vesna teško povređena kad ih je juče ujutru u porodičnoj kući u Ulici Bore Šipoša napao razjareni pas
Radojka Munjeran (66) iz Pančeva preminula je kada ju je u dvorištu porodične kuće u tom gradu napao pas rase staford i otkinuo joj grkljan.Kako saznajemo, tragedija se dogodila oko sedam časova u Ulici Bore Šipoša, kada je nesrećna žena navodno pokušala da nahrani psa čiji je vlasnik njen sin Ivan (33).

Pas bio vezan

Staford je, kao i obično, bio vezan u dvorištu. Vlasnici su ga puštali s vremena na vreme da se prošeta livadom u blizini kuće. Pretpostavlja se da je Radojka juče ujutru pokušala da ga nahrani i da se u tom momentu lanac kojim je pas bio vezan otkinuo, nakon čega je usledio krvoločni napad – navodi izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, kada je pas skočio na majku svog vlasnika, u pomoć joj je pritekla Vesna Munjeran, njena zaova.

Staford je ščepao Radojku za vrat i pokidao joj grkljan, a onda je nastavio da je ujeda. Vesna je videla kako besni pas zubima kida meso sa njene rođake i, zgrožena i uplašena, na sve načine je pokušala da ga obuzda. Vukla je lanac i vikala: “Beži, pusti je!”, dozivala komšije da pomognu, ali pas nije prestajao da grize. Krv je šikljala na sve strane. Nekoliko trenutaka kasnije staford je napao i nju i teško je povredio. Ona je nakon incidenta prevezena u bolnicu na lečenje – dodaje naš sagovornik.

Sin jecao u dvorištu

Novinari Kurira pokušali su da razgovaraju s članovima porodice Munjeran, koji su u šoku sedeli ispred kuće, ali niko od njih nije imao snage da govori. Ivan, vlasnik staforda i sin preminule žene, grcao je u suzama žaleći za svojom majkom.

Njihove komšije takođe su bile u šoku zbog ove tragedije.

Čuli smo zapomaganje i dozivanje u pomoć, ali ništa nismo mogli da uradimo. Hitna pomoć je brzo pristigla, ali su i lekari bili nemoćni. Daj bože da sve bude u redu s Vesnom. Da nam bar ona preživi. Tužno je ovo. Prava tragedija. Oni su dobri ljudi, nisu ovo zaslužili. Sad ostaje samo da čekamo i da se nadamo najboljem – pričaju zabrinute komšije i dodaju da nakon napada nisu videli staforda u dvorištu, zbog čega veruju da su ga nadležne službe odvele.

Komšije
Ivan je izgubio brata, oca i majku
Komšije kažu da je Ivan Munjeran, sin preminule Radojke, imao teške trenutke u životu, koji su vidno uticali na njega.
– U zimu, pre dvadesetak godina, njegov brat se udavio u reci i on je od tada drugačija osoba. Da zlo bude veće, pre nekoliko godina ostao je i bez oca, a sada i bez majke. Da li može gore od toga? – pitaju se komšije.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:Nemanja Nikolić/Profimedia)

Back to top button